Du er her: Hovedside
Oppsummering av TellTursesongen 2016

TellTur 2016 åpnet 3.juni og stengte 1.november. Godt over 700 turgåere registrerte i overkant av 11500 turer i denne perioden. For Vesterålen og Lødingen er dette nesten ei dobling fra åpningsåret 2015. Regner vi om alle turene til km har turgåere i TellTursystemet lagt ned nærmere 60 000 km.
Les mer
Høring - Kartlagte- og verdisatte friluftslivsområder i Vesterålen!
Det viktige arbeidet med å kartlegge og verdsette kommunenes friluftslivsområder er ferdig! Nå gjenstår kvalitetssikring av kunnskapsgrunnlaget gjennom en offentlig høring. Bidra til arbeidet ved å sjekke at "dine" områder er med!
Les mer
Programmet for Kul Tur - Kultur- og Naturuka i Vesterålen

Den andre Kultur- og Naturuka i Vesterålen arrangeres 11.-18. september 2016. Med denne aktivitetsuka ønsker vi å sette fokus på natur og kultur.

Les mer
Ordførerens tur!

KUL TUR, Kultur og naturuka i Vesterålen, uka gjennomføres i uke 37 med flere spennende arrangement. Nytt i år er Ordførerens tur. I løpet av lørdag 17. og søndag 18. september ønsker samtlige Ordførere i regionen å invitere innbyggerne på tur i sin hjemkommune.
Les mer
Kul Tur - Kultur- og Naturuka i Vesterålen 11.-18. september 2016

Vesterålen friluftsråd og Kultursamarbeidet i Vesterålen arrangerer «Kul Tur – Kultur- og Naturuka i Vesterålen» for andre gang. Årets uke er 11.-18. september, og vi samarbeidet med ulike organisasjoner og foreninger med å fylle uka med arrangement som fokuserer på kultur og natur. Vi er spesielt glad for at flere tilbakestrømmere har takket ja til å bidra. Bl.a. er Rose Lund Reinsnes med på åpningsarrangementet, og avslutningsarrangementet er med Håvard Prytz.

Les mer
Påmelding til Base Camp Skogsøya er åpnet!

Base Camp Skogsøya er en actionfylt friluftsleir for aktive ungdommer fra 13 til 18 år. Arrangementet holder til på Øksnes maritime leirsted på Skogsøya og går helgen 2.- 4.september.

Påmelding her!
Les mer
Nye kr 300 000,- til skilting av turløyper!

Les mer om dette her!
Årets TellTur vinnere!
TellTur åpnet 3.juli og stengte 1.november. 500 brukerprofiler og over 5000 turer ble i denne perioden registrert i historiens første TellTur år i Vesterålen og Lødingen. Det var nok til at tiltaket, etablert av Vesterålen friluftsråd i samarbeid med lokale lag og foreninger, blir videreført som en permanent årlig turaktivitet.
Les mer
Stem på "Årets TellTurbilde 2015"!
Avstemming foregår her!
Les mer
Base Camp Skogsøya 2015
Base Camp Skogsøya 2015 arrangeres helgen 4.-6.september.

Gå til påmelding!
Kontaktreise til Øst-Island

Som en oppfølging av samarbeidsavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og kultursamarbeidet på Øst-Island, har daglig leder vært å besøkt samarbeidspartnere på Øst-Island. Reisens formål var å følge opp noen av samarbeidsområdene, og planlegging av videre kultursamarbeid mellom regionene.

Les mer
TellTur
TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistering (postkassetrim). Her kan du finne turmål, registrere resultatene dine og konkurrere med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere turmål.
Les mer
Full fræs i Nordland

2015 er friluftslivets år. I den forbindelse inviterer friluftsrådene i Nordland i samarbeid med NRK, Statskog, FNF Nordland, Knut Hamsund videregående skole til en uhøytidelig skolekamp i friluftsliv. Vi har kalt den FULL FRÆS I NORDLAND.
Les mer
Høstcamp 2014!
Vesterålen friluftsråd, i samarbeid med Vesterålen padle- og klatresenter, samler inntil 30 barn fra 9-13 år fra Vesterålen til en artig og aktiv friluftscamp i høstferien. Utgangspunktet vil være i Straumfjorden, Sortland kommune.
Les mer
Åpning av Kyststien i Øksnes
Kyststien i Øksnes mellom Langenes og Klo er ferdig skiltet og merket. I den anledning ønsker vi å invitere til åpning onsdag 10.september kl.17.00 på parkeringsplassen ved Langenes kirke.
Les mer
Fantastisk Base Camp helg!
Vesterålen friluftsråd, i samarbeid med Øksnes leirsted, lag og foreninger og regionens kommuner, arrangerte helgen 5.-7.september Base Camp Skogsøya for 11.gang. Og nok en gang levde Base Camp Skogsøya opp til forventningene!
Les mer
Påmelding til Base Camp Skogsøya 2014 er åpnet!
Trykk her for å gå til påmeldingssiden!
Les mer
Art race - en sykkeltur med kunst- og kulturopplevelser

Søndag 10. august arrangerer Kultursamarbeidet en sykkeltur rund Hadseløya, hvor vi stopper ved noen av de kunst- og kulturopplevelsene som finnes langs ruta. Turen er med turleder og starter ved Hurtigrutens Hus, deretter yttersiden til Melbu og tilbake til Stokmarknes.

Les mer
Påmelding til Sommercamp for barn er åpnet!

Trykk her for å gå til påmeldingssiden!


Les mer
Påmelding til familiecampen på Skogsøya er åpnet!

Trykk her for å gå til påmeldingssiden!

Plakat: Klikk her
Les mer
Vintercamp i kuling og øsende regnvær!

Vintercamp 2014, i regi av Vesterålen friluftsråd og Vesterålen padle- og klatresenter, ble en våt fornøyelse. 2 dager med regn og kuling, og selv om dette skulle være en Vintercamp var det dessverre svært lite snø å leke seg på.

Likevel møtte 23 barn fra hele Vesterålen opp og utfordret værgudene, og allerede første dagen ble det lagt ut på en "frisk" fjelltur. Det var ingenting å si på humøret!

Flere bilder kommer!
Kleivalekan 2014

19.mars 2014 arrangerer Vesterålen friluftsråd i samarbeid med Sortland videregående skole avd.Kleiva, Kleivalekan.

Påmelding er sendt ut til aktuelle deltakere!
Les mer
Påmelding Vintercamp 2014
Vesterålen friluftsråd, i samarbeid med Vesterålen padle- og klatresenter, samler inntil 40 barn fra Vesterålen til en artig og aktiv friluftscamp i vinterferien. Utgangspunktet vil være fra ungdomshuset i Eidsfjord, Sortland kommune.

Til påmelding her!


Les mer
Vellykket ungdomstur til Island!

Vennskap! Gjestfrihet! Inntrykk! Fantastisk natur! Kuldaboli! Den blå lagune! Opplevelser i kø!

Dette er noen av stikkordsminnene som sitter igjen etter reisen til Island 17-22.oktober!

Les hele reisebrevet her.

Les mer
Gjenvisitt til Island

I 2008 ble ungdommer fra Island invitert til Base Camp på Skogsøya. Besøket ble så vellykket at Islendingene reise hjem og opprettet sin egen Base Camp.

Intensjonen med besøket var at dette skulle bli en årlig ungdomsutveksling mellom regionene tilsvarende regionrådets gjeldende kultursamarbeid som er mellom Donegal, Øst Island og Vesterålen.

Les mer
Vellykket Base Camp 10-års jubileum!
Vesterålen friluftsråd ønsket å markere at Base Camp Skogsøya fylte 10 år helga 6.-8.september. Som vanlig var det mange fartsfylte aktiviteter å velge mellom, men lørdag kveld tok vi ekstra av å inviterte ungdommene til konsert og fyrverkerishow.
Les mer
Sommercamp i øsende regnvær!

25 barn i alderen 10-13 år deltok på friluftsrådets sommercamp 24. og 25.juli.

Les mer
Samling med Helsefremmende barnehager på Skogsøya!

Tidlig i 2013 ble et nytt nettverk av Helsefremmende barnehager i Vesterålen etablert. Nettverket består av 15 barnehager fra hele Vesterålen og koordineres av Vesterålen friluftsråd og støttes økonomisk av Nordland fylke, Friluftrådenes landsforbund og kommunene. Første samling ble gjennomført på Skogsøya 11. og 12.april.
Les mer
Film i friluft!
Laterna Magica, i samarbeid med Vesterålen friluftsråd og Bjørklundparkens venner arrangerte "Film i frilft" for første gang i Bjørklundparken på Sortland lørdag 24.november. Hele 80 barn og voksne møtte opp og bidro til at arrangementet ble en suksess.
Les mer
Friluftsområdene i Vesterålen kartlegges og verdisettes

Vesterålen har unike friluftsmuligheter. Takket være et fantastisk landskap og god infrastruktur har alle i regionen mulighet til å drive et allsidig friluftsliv. Dette er viktig for tilhørighet, trivsel, helse og som grunnlag for næringsutvikling. I løpet av 2012 og 2013 skal Vesterålen friluftsråd, i tett samarbeid med kommunene i Vesterålen og Nordland fylkeskommune, kartlegge friluftsområdene i Vesterålen. Målet er å synliggjøre denne viktige ressursen.

Les mer
Base Camp i Vesterålen 2012

For niende gang arrangerte Vesterålen friluftsråd Base Camp ute på Skogsøya. Selv om været var kaldt, 5 grader og litt regn, storkoste ungdommene fra Island og Vesterålen seg. At Campen har en sosial profil, i tillegg til alle aktivitetene, er nok mye av grunnen til at dette nok en gang ble en suksess.
Les mer
Islandske ungdommer til Base Camp

Torsdag kommer en gruppe på seks ungdommer fra Øst-Island til Vesterålen. De er invitert av Vesterålen friluftsråd til å delta på Base Camp 2012 som gjennomføres på Skogsøya til helga. Gruppa reiser sammen med idretts- og ungdomsleder Gudmundur Halldórsson fra Fjardabyggd kommune. Dette er andre gang en gruppe fra kommunen deltar på Base Camp.

Les mer
Strategiplan for Kultursamarbeidet i Vesterålen 2012-2015

Strategiplan for Kultursamarbeidet i Vesterålen er nå ute på offentlig høring.

Les mer
Kultursamarbeidet på Facebook
Nå kan du følge kultursamarbeidet på Facebook.
Les mer


Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Alf Oxem • 2002-2019 © Systems by NorNet.no