Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Samlingen av tilbakestrømmere på «Meieriet» under Tilbakestrømsdagene i juni 2000 på Sortland. Fremst til venste Katrine Maria Eponine Strøm, en av de mest aktive tilbakestrømmerne, nå bosatt i Tromsø etter utdanning som scenekunstner. Flere av de andre som er avbildet har hatt konserter og forestillinger opp gjennom åra. Enkelte av dem har flyttet tilbake. Foto: Kulsam/eb
Tilbakestrøm 10 år

I år er det 10 år siden Tilbakestrøm startet som del av tusenårsmarkeringen i Vesterålen med Golfstrømmen som inspirasjonskilde. Ideen var å knytte kontakt med unge ressurspersoner innenfor kunst, kultur og mediea som flytter fra Vesterålen for å utdanne seg eller jobbe innenfor kunst og kultur andre steder. Det startet med Tilbakestrømsdager på Sortland der nærmere tjue fra de fleste kommunene deltok. I dag er rundt nitti tilbakestrømmere mellom 20 og 35 år registrert. Les mer


5.2.2010 - Erikl M Bugge


ventolin vs proair price

ventolin vs proair hfa redirect
En rekke arrangementer
 
Det har blitt etablert en ordning med reisestøtte for tilbakestrømmere som vil opptre eller holde kurs i Vesterålen. To ganger i året kan disse unge søke om prosjektmidler for å holde konserter, ha forestillinger, vise utstillinger eller filmer. I fjor var det hele 38 forskjellige arrangementer rundt i vesterålskommunene der tilbakestrømmere deltok. Dette har vært økonomisk mulig gjennom partnerskapsavtalen mellom Vesterålen regionråd og Nordland fylkeskommune.

Ny logo
En egen logo viser symbolsk strømmen fram og tilbake. I år har den fått en spesiell utforming med 10 år lagt inn. Tilbakestrøm har egne hjemmesider www.tilbakestrom.no som er godt besøkt. Her er oversikt over deltakerne, informasjon og nyhetsstoff om ulike arrangementer som tilbakestrømmere er involvert i. Alle arrangementer i år benytter denne logoen. En rekke arrangementer er under planlegging i år.

Tjue tilbake
Av de som har deltatt som tilbakestrømmere, har rundt tjue flyttet tilbake. Tilbakesflytting er svært positivt, men ikke hovedmålet med prosjektet. Det viktigste for regionen er å holde kontakt med disse unge kunstnerne og kulturarbeiderne som har sine røtter her, men som er ute i verden og får nye impulser.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no