Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
RÆK IV Foto: Åge Lind
Åpning av RÆK IV

Fredag åpner den kunstneriske installasjonen RÆK IV ved Taen på yttersida av Hadseløya. Dette er fjerde RÆK-installasjon i Vesterålen. To skoler, kunstneren Siv Johansen og kulturkontoret i Hadsel står bak sammen med Kultursamarbeidet i Vesterålen. Varaordfører i Hadsel og nestleder i Vesterålen kulturutvalg, Marion Celius foretar den offisielle åpningen.


10.2.2010 - Kari Ann Olsen Lind


Golfstrømmen
 
  Siv Johansen har hatt det kunstneriske ansvaret for RÆK IV. Her ved Seydisfjord på Øst-Island der hun for to år siden hadde arbeidsstipend som ledd i samarbeidsavtalen mellom Vesterålen og Øst-Island. Da hun kom tilbake, malte hun flere bilder med spirtalelementer. Nå finnes det altså ev vakker steinspiral ved Taen i stort format.
Arkivfoto
Ved inngangen til år 2000 ble Golfstrømmen valgt som metafor til det store kunst og kulturløftet i Vesterålen. Uten den varme strømmen i havet ville ikke Vesterålen vært det det er i dag! I 2000 ble dette markert med en stor is-skultpturpark på Richard With plass i Stokmarknes der regionale, nasjonale og internasjonale kunstnere laget kunst i og av isblokker. Disse smeltet naturlig nok når solen kom frem.

Permanente kunstverk
I 2010 åpnes en kunstnerisk installasjon som skal stå permanent som en hyllest til Golfstrømmen på Taen ved yttersiden av Hadseløya. En skulptur som i sin helhet er laget av lokale kunstnere. Kunstneren Siv Johansen har sammen med elever ved Stokmarknes skole og Hadsel vg skole laget en stor steinspiral murt opp av stein fra fjæra. Spiralen symboliserer noe som gjentar seg, og på den måten kan den symbolisere Golfstrømmen. Prosjektet er kommet til gjennom den Kulturelle skolesekken og Vesterålen Kulturutvalg og er et prosjekt i Kunst- og kulturløftkomiteen i Hadsel.

Dette er den fjerde Ræk-skulpturen i Vesterålen de tre andre er plassert på yttersiden i Hovden, Andenes og Stø.

Dikt og JA-benk
En stor takk til støttespillere til RÆK IV, ikke minst velvillige og kreative lærere som bistår både elever og kunstner i et så stort prosjekt. Flere veier fører til skulpturen, man kan følge stien rundt platået ved badestranden eller gå opp i høyden og følge kjærlighetsstien med dikt og forbi en skikkelig JA –benk.

Vel møtt!
Vel møtt til Taen på fredag 12.02 kl 12.02. Skulpturen blir åpnet av varaordfører Marion Celius. Melbu vg serverer Golfstømsuppe og noen kulturelle overraskelser blir også servert.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no