Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
RÆK IV likker i fjæra ved Taen. Foto: Siv Johansen
Glatt og flott åpning av RÆK IV

På tross av speilblanke veier kom elevene fra Stokmarknes og Melbu seg frem til Taen til åpningen av steinskulpturen RÆK IV og kjærlighetsstien i friluftsområdet på Taen. Varaordfører Marion Celios sto for åpningen sammen med skoleelever som har deltatt i arbeidet under ledelse av billedkunstner Siv Johansen. På Andens, ved Stø og i Hovden finner man de andre tre RÆK-installasjonene. Alle fire inngår i prosjektet Kunst- og kulturstrøm Vesterålen.


15.2.2010 - Kari-Ann Olsen Lind


Kaffe og sjokolade
 
  Marion Celius åpner, varaordfører og nestleder i Vester¨ålen kulturutvalg foretar den offisielle åpningen av RÆK IV. Foto: Hadsel kulturkontor
Stokmarkneselevene ble nokså forsinket, pga av glatt føre måtte bussen ha strøbil foran seg hele veien ut til Taen. Dette ble løst med at de øvrige gjester ble servert kaffe og sjokoladehjerter i Taen bygdehus.

Takk fra Siv
Siv Johansen hadde mange gode ord å si om elevene som har stått på for å bære sement og støpe fast steinene til denne store lanskapsskulpturen. Hun takket også familien og ikke minst kjæresten som har vært til både stor hjelp pg inspirasjon. En kvintett fra Stokmarknes blandet kor fremførte to flott sanger og satte publikum i rette stemning. Inge Johansen hadde også interessante historier å fortelle fra området.

Fra Vesterålen kulturutvalg
Varaordfører Marion Celius var svært beæret av å få anledningen til å foreta den offisielle åpningen av RÆK IV, og hadde også hilsen med fra Vesterålen kulturutvalg. Kulturutvalget har bidratt til å få realisert alle RÆK prosjektene i Vesterålen. Hun oppfordret folk til å la seg inspirere av kjærlighetsstien og hadde stor tro på at JA benken ville bli flittig brukt av Vesterålingene.

Golfstrømsuppe
I tillegg til skoleelevene hadde flere Hadselværinger trosset både regn, vind og glarholke og var med på hele seansen. Det ble servert "hot" golfstrømsuppe som var laget på Hadsel vg skole.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no