Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fotograf Tom Rune Angell-Storø Juliussen og kulturaktivist Svein Spjelkavik foran fotografiet Mette. Utstillingen har fått støtte fra Tilbakestrøm og vises senere i år i Lødingen, Bø under Reginedagan og på Dverberg. Foto: Anne-Lise Kvam
Tom Rune stiller ut

I regi av Vintelysfestivalen 2010 har Nordland Teater for første gang hengt opp en kunstutstilling i foajeén. En unik fotoutstilling med tittelen «Med kamera i kulissene» av den meget talentfulle og lovende fotografen Tom Rune Angell-Storø Juliussen - heter det i en pressemelding. Det var vernissage to timer før den offisielle åpningen søndag ettermiddag. Tom Rune er tilbakestrømmer opprinnelig fra Lødingen.


16.2.2010


Autentiske bilder
 
  «Sofie» Foto: Anne-Lise Kvam
Alle bildene er autentiske, og de er tatt med et analogt Leica-kamera, og de er ikke manipulert. Utstillingen har fått støtte fra Tilbakestrøm og vises senere i år i Lødingen, Bø under Reginedagan og på Dverberg.

Teaterklubb 81
De 26 bildene, som utstillingen inneholder, kunne ikke passet bedre til landets største teaterfestival. Bildene er tatt fra fem forskjellige forestillinger med Teaterklubb 81 og teaterkompaniet Katma på Dverberg, Andøy. Tom Rune har reist med dem rundt i hele Nord-Norge i to år og tatt bilder i kulissene, som tittelen på utstillingen sier. Disse teaterforestillingene er: Rust, Usynlig, Not for sale, Nøtteknekkeren og Vidunderkammer.

På vandring
 
  «Havhesten» Foto: Anne-Lise Kvam
Isabella Flått fra Nordland Teater ønsket velkommen. ”Jeg er veldig fornøyd med bildene som er valgt ut spesielt til dette rommet. Senere skal den på vandring i begrenset omfang rundt i landsdelen”, fortalte hun.

Svein åpnet
eretter ga hun ordet til kulturaktivist og teatergründer Svein Spjelkavik fra Dverberg som hadde reist i ett døgn for å åpne utstillingen. ”Ka e det som e så spesielt at æ sætt mæ på Hurtigruten for å reise helt hit? Æ hadde ikkje reist så langt førr nå’n andre”, sa han. ”Tom Rune er en mann som har overrasket meg på mange måter. Han prøver ikke å ta bilder som ligner på andre sine bilder. Og dermed viser han oss nye sider ved det vi holder på med. Vi har mange fotografer hjemme hos oss, men det er ingen som tar slike bilder som Tom Rune. Og vi er veldig, veldig takknemlig, Tom Rune, for at du har valgt å rette blikket ditt mot oss. Du viser oss frem på en flott måte, og vi er veldig stolt av å henge her i foajéen i ett av Nord-Norges viktigste teaterhus. Vårt teater. Hele Nord-Norges teater.

Som skygger på veggene
Når vi nu skal rundt å kikke, spenner det over et stort spekter. Noe som har skjedd et annet sted er plutselig her. Bildene henger her som skygger på veggene. Alt bråket, all gaulinga og latteren er borte. Nu er det fargene og de nydelige bildene som Tom Rune har tatt dere får se. Og så er det opp til dere å prøve og berøre deres egen fremkallingsprosess og legge til gråten og latteren og den begeistringen som fins når unge mennesker møter sitt publikum, og når de for første gang slår ut vingene sine i teatersammenheng”.

På festspillene`
De møttes under Festspillene i Nord-Norge, Harstad. Tom Rune dukket opp under prøvene og tok bilder. Og noe skjedde. ”Sånn møtte vi Tom Rune. Slik ble vi fanget av Tom Runes verden. Han har vært et pluss for oss og vist oss at vi har plass til folk utenfra med en kompetanse vi ikke har i vårt eget miljø, som dansere, sirkusartister, scenekampfolk og andre. Han overrasker stadig. Han har funnet sitt eget uttrykk, sin egen vinkel og bryr seg ikke om hva andre gjør.

Bildene passer her
Da Tom Rune takket ja til å holde utstilling på Mo, begynte han å planlegge hvilke bilder som skulle være med i forhold til lokalene. Han var med teaterkompaniet Katma og forestillingen Rust til fjorårets festival på Mo i Rana og tok bilder. Fem av disse er med på utstillingen. ”Bildene passer her, de er integrert i en helhet som er riktig. De har kommet hjem”, sier han. ”Jeg er veldig fornøyd med utstillingen og glad for å ha fått muligheten til å stille ut her”.

Når utstillingen kommer til et sted nær deg, så kom deg ut av sofaen og gå på kunstutstilling!

Pressemelding: Anne-Lise Kvam
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no