Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fredag funket lyssettingen fantastisk - skriver Bladet Vesterålen. Foto Tor Johannes Jensen, Bladet Vesterålen
Lysfest med Asle

For andre år på rad har det vært lysfest rundt på gamle Neptun på Melbu. Scenograf og lyskunstner Asle Lauvland Pettersen har hatt ansvar for lyssettingen av de store tankene på den gamle sildoljefabrikken som i dag huser Norsk Fiskeindustrimuseum. Sist fredag møtte mange skuelystne fram til tross for elendig vær. Asle er tilbakestrømmer fra Stokmarknes som stadig får nye ideer. Se bilder på VOL


16.2.2010 - Erik M. Bugge


mixing xanax and weed

mixing adderall and weed
Funket fantastisk
 
  Foto Tor Johannes Jensen, Bladet Vesterålen
- Christian Fredriksen så neppe for seg at sildoljetankene på Svinøya skulle bli lerret urbamne tablåer da han bygde dem for hundre år siden. Men fredag funket det fantastisk. – skriver Bladet Vesterålen i sen reportasje.

Nyeste teknologi
I år er det nøyaktig hundre år siden anlegget og fabrikken ble etablert. I sin tid var dette ett av Norges mest moderne anlegg og en svært viktig bedrift for utviklingen av melbu-samfunnet. Nyeste teknologi ble benyttet og kunnskapen ble «eksportert» blant annet til Island der Fredriksen bygde nok en sildoljefabrikk.

Vernet industriminne
I dag er anlegget fredet av Riksantikvaren som nasjonalt kulturminne. Nettopp kombinasjonen med moderne kunstnerisk lyssetting og gamle minner kan virke fascinerende, noe Asle har visst å utnytte.

Sikringer
Alt gikk som planlagt – sier Asle. Den store lysstyrken gjorde at sikringer gikk, men dette ble raskt rettet opp. Da var det godt å ha samarbeid med Trollfjord Kraft AS, et energiselskap som mange ganger har vært en positiv medspiller i kunst- og kulturprosjekter.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no