Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra konserten i kommunestyresalen i Lødingen. Flott sal å spille i – bemerket Hanne-Sofie etter konserten. Her alle tre i konsentrert samspill, lyttende til hverandre. Fra venstre Gunnar Hauge, Ingrid Eriksen Hagen og lederen for gruppa Via Galante, Hanne-Sofie Akselsen.
Foto: Svein Rist, Bladet Vesterålen
Bare suksess med Bach

Hanne-Sofie Akselsen hadde i forrige uke suksess med konsertturneen «Bare Bach». Sammen med dyktige medmusikanter besøkte hun Lødingen, Stokmarknes, Bø og Sortland. Konserten som hadde mottoet «Cembalo til folket!», vakte stor begeistring hos publikum. Og fint cembalospill fikk publikum høre både i Johann Sebastian Bachs Italienske konsert og sammen med cello og fløyte i verker av noen av sønnene. Konsertene var godt besøkt.


22.2.2010 - Erik M Bugge


paroxetine 20

paroxetine vidal topogroup.com
Cembalo til folket!
Med «Bare Bach» ønsket Via Galante spesielt å presentere cembaloet da de dykket ned i musikken til en av verdens viktigste musikkfamilier. Men også barokkcelloen med datidens bue og en kopi av barokkfløyten ble presentert. Vi opplevde gamle fars heftige, intrikate og alvorlige musikkstil og de unge sønnenes lettere, sensitive stemninger. Men først og fremst ønsket Via Galante å vise hva en cembalo er for et instrument – og det utelukkende med musikk av Bach.

Dyktige musikere
Hanne-Sofie er kjent i Vesterålen som en rutinert og dyktig musiker. Med seg har hun alltid kammermusikere på høgt nivå. Denne gangen spilte Gunnar Hauge på barokkcello som han holdt mellom knærne og Ingrid Eriksen Hagen på nyinnkjøpt cembalo fra www.finn.no.

Generasjonskonflikt
Konflikt mellom generasjonene er ikke noe nytt, ikke i dag og heller ikke for 300 år siden. Frustrerte foreldre kunne ikke forstå den ungdommelige trangen til opprør og ungdommene syntes at foreldrenes veier var både avleggs og gammeldags. Slik var det også i familien Bach – noe Hanne-Sofie forklarte på konserten på en humoristisk måte.

Turneen var støttet av Festspillene i Nord-Norge og Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennom Tilbakestrøm.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no