Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra Slip Jigs besøk i 2007 der de spilte på Kroa på Sortland sammen med Leif Egil Andreassen og Geir Remen. Foto: Kulsam/eb
TooRaLoo til Donegal i Irland

Folk rock gruppe TooRaLoo med musikere fra Hadsel og Sortland er på vei til Donegal i det nordvestlige Irland. Turen er en gjenvisitt etter at den irske gruppa Slip Jig fra Letterkenny besøkte Vesterålen for to år siden. TooRaLoo skal spille på en av de velkjente pubene og andre steder. Opplegget er arrangert av lederen for Slip Jig, Michael Sweeney. Turen kan føre til at det etableres nye musikkontakter mellom Donegal og Vesterålen.


22.2.2010 - Erik M Bugge


Samarbeid mellom Vesterålen og Donegal
 
  TooRaLoo klar for tur til Irland
Turen inngår i samarbeidet som er etablert mellom Vesterålen kulturutvalg og Donegal County Council. I tillegg til musikerkontakt er det etablert et sterkt samarbeid mellom regionmuseene i Donegal, Vesterålen og Øst-Island. Samarbeidet har resultert i utstillinger om sau og ull. For vel to år siden ble det arrangert en kunstworkshop, «Edge: Centering» i Buncrana med deltakere fra de samme tre regionene. Nå forberedes et stort fellesprosjekt, «EDGES: Three Sides of the Same Sea».

Utvekslingene støttes bl.a. gjennom partnerskapsavtalen mellom Vesterålen og Nordland fylkeskommune.

Mål for reisen
Et viktig mål besøke Irland er å få et mer solid fundament for den musikksjangeren gruppa arbeider med. TooRaLoo tenker å oppnå dette på flere måter. For det første ønsker de å møte irske tradisjonsmusikere for å lære generelt om deres musikk gjennom lytting og samspill, og for det andre ønsker de å delta på spesialiserte kurs. Fele, gitar, mandolin, banjo, tinnfløyter, bones og bodhran er aktuelt.

TooRaLoo
TooRaLoo ble startet høsten 2005, og består pr. i dag av Leif Egil Andreassen (fele), Tim Challman (fløyter , saxofoner og vokal), Geir Remen ( gitar, banjo, bodhran og hovedvokal), Viggo Berg (mandoliner, gitar og vokal), Royer Larsen (bass og vokal) og Geir Morfjord (perkusjon og vokal). Repertoaret har siden starten hovedsakelig vært preget av keltisk tradisjonsmusikk, men i det siste året er skandinavisk tradisjonsmusikk og egenproduserte låter med en viss musikalsk tilnytning til tradisjonsmusikk fra det keltiske og skandinaviske området tatt med

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no