Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Asle under arbeidet med forestillingen «Kanten kan bli midten» fra 2006 utenfor regionseteret Egilsstadir. Prosjektet ble gjennomført med unge kunstnere fra Vesterålen og Øst-Island gjennom samarbeidet mellom de to regionene. Foto: Kulsam/eb
Asle fascinert av islendingens rop

Asle Lauvland Pettersen fra Stokmarknes er som en av tre gjestekunstnere fra Norge, Irland og Øst-Island invitert til den internasjonale kunstfilmfeativalen 700.IS Reindearland på Øst-Island. Invitasjonen er et resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen, Øst-Island og Donegal i det nordvestlige Irland.


3.3.2010 - Erik M Bugge


when to use naloxone vs naltrexone

naloxone compared to naltrexone anvly.com
Stipend
 
  Kunstnersenteret Skaftfell i Seydisfjord.
Foto: Kulsam/eb
Asle arbeider innfor eksperimenterende film, scenografi og billedkunst. For tiden er har bosatt i Oslo. Han er registret som tilbakestrømmer i Vesterålen kultutvalgs satsing på kontakt med utflyttet ungdom innenfor kunst og kultur. Han har fått et arbeids- og reisestipend og skal bo tre uker i residensleieligheten i kunstsenteret Skaftfell i byen Seydisfjord.

En av Nordens største festivaler
Festivalen som i år har fem-års jubileum, er en av Nordens største festivaler innenfor eksperimenterende film og videokunst. For fem år siden ble en av filmene til Morten André Olsen fra Grytting i Hadsel tatt ut til festivalen også som resultat av samarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island. Dette skjedde etter at direktøren for 700.IS, Kristín Scheving hadde besøkt Laterna Magica på Sortland.

Sildoljetank
Om prosjektet han skal gjennomfør i Seydisfjord skriver Asle – Min ide er å skape en videoinstallasjon som forholder seg direkte til innbyggerne i Seydisfjord. Installasjonen skal basere seg på filmmateriale av hele byens befolkning på (600 i tallet) i forskjellige konstellasjoner. (…) Materialet skal projiseres på den store sildoljetanken som er byens landemerke og referansepunkt.(…)

Rop
Selve fremføringen vil skje ved åpningen av festivalen der innbyggerne selv kan rope inn i en mikrofon ca 1 km unna tanken, og bildene av byens innbyggere vil komme frem på tanken. Atles begrunner dette med sin fascinasjon over islendingens evne til å rope ut og ikke å gi opp når de ønsker noe gjort. Tanken gå til de fredlige demonstrasjonene utenfor Alltinget da finanskrisen var et faktum og til slutt den islandske regjeringen måtte gå.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no