Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Leif Egil Andrassen (t.h.) sammen med felespiller Theresa Kavanagh (t.v.) og Joleen McLaughlin på keltisk harpe. De har begge det kunstneriske ansvaret for forestillingen The Edge of the Sea om Irske munker til Island på 5 - 600-tallet. Etter møtet i Donegal ble Leif Egil invitert til å være med på å utvikle forestillingen sammen den de irske musikerne. Foto: Tim Challman
Leif Egil invitert til internasjonalt prosjekt

Felespiller Leif Egil Andreasen fra Sortland er invitert til å delta i utviklingen av en internasjonal forestilling i Donegal i det nordvestlige Irland. Invitasjonen er resultat av samarbeidet mellom Vesterålen, Donegal og Øst-Island. Han skal sammen med musikere fra de to andre regionene lage musikk og spille i forestillingen som har fått overskriften The Edge of the Sea. Den knytter seg til de irske munkene som utvandret til Øst-Island på 5 – 600-tallet, altså over 200 år før vikingene kom over havet.


4.3.2010 - Erik M Bugge


over the counter albuterol inhaler

otc albuterol substitute link
Suksess for TooRaLoo
 
  Barene er viktige spillesteder i Irland. Fire fra TooRaLoo, Viggo Beg, Leif Egil Andreassen, Royer Larsen og Geir Remen foran McGinley's Bar som de fylte med norsk-irsk musikk. McGinley's er den fremste muskkbaren i Letterkenny. Foto: Tim Challman
Leif Egil besøkte Donegal nylig sammen med gruppa TooRaLoo som består av musikere fra Hadsel og Sortland. Det var en gjenvisitt etter at gruppa Slip Jig fra regionsenteret Letterkenny besøkte Vesterålen for to år siden. TooRaLoo gjorde stor suksess med sin irsk-norske musikk. Regionavisa Donegal Life hadde stort oppslag om besøket med overskriften: Norwegian trad hits Donegal – noe slikt som - Norsk tradisjonsmusikk slår ned i Donegal.

Utvandring til Island
I forbindelse med TooRaLoos besøk i Donegal hadde Kultursamarbeidet i Vesterålen lagt opp til et møte med de to irske musikere som har det kunstneriske ansvaret for å lage forestillingen The Edge of the Sea. Den skal gi et poetisk uttrykk for utvandringen over det nordlige atlanterhavet som skjedde for 1 500 år siden. En elektronikamusiker fra Øst-Island skal også delta. Sammen med nykomponert musikk skal innholdet i forestillingen formidles gjennom projiserte bilder på storskjerm og poesi i midten av juli under en stor festival.

Lokal kulturhistorie og samtidskunst
Den irske forestillingen er en av tre som inngår i samarbeidsprosjektet Three Sides of the Same Sea. De to andre forestillingene gjennomføres i Vesterålen og på Øst-Island, også med deltakere fra alle tre regioner. Den ene er knyttet til kaikanten, The Edge of the Pier, den andre til fantasien og det overnaturlige, The Edge of the Imagination. Alle tre har det til felles at de formidler lokal kulturhistorie gjennom ulike former for samtidskunst.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no