Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Under forestillingen hviler de unge på skyer og får se en helt spesiell bok. Foto: Katma
Nominert til Gullsekken

Forestillingen Usynlig - en litterær teatervandring av Katrine Strøm fra Andøy og Maja Bugge fra Sortland er nominert til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens nasjonale pris. Juryen har plukket ut fire skoler og fire produksjoner som nå skal kåres til henholdsvis beste skole og beste produksjon. En av disse fire produksjonene er forestillingen Usynlig. Prisen er på 100 000 kroner og deles ut på et stort Gullsekkarrangement i Molde 20. april.


11.3.2010 - Erik M Bugge


Katrine og Maja
 
  Lyddesigner og medkunstner Alexander Rydland Hansen sammen med scenekunstner Katrine M. E. Strøm og lydkunstner Maja Bugge som får velfortjent hyllest etter premiæren på Usynlig i Tromsø. Foto: Kulsam/eb
Katrine er scenekunstner og var bl.a. under Festspillene i Nord-Norges festspillkunstner i 2008. Hun er kjent for sine helt spesielle og uttrykksfulle forestillinger med, for og om barn. Maja er lydkunstner og utdannet klassisk cellist. Hun har i mange år arbeidet med samtidsmusikk både som utøver og komponist. I 2007 ble hun valgt som Ungkunster av Festspillene i Nord-Norge og har bl.a. lydsatt Jean-Paul Sartres stykke «For lukkede dører» på Nationalteateret.

Katrine og Maja har flere ganger samarbeidet både på Island og i Vesterålen. Forestillingen Usynlig ble laget spesielt som forestilling for Den kulturelle skolesekken i Tromsø spilt i Tromsø bibliotek. Det er en forestilling om bøker der personene i bøkene forsvinner på mystisk vis. Ungene som ser stykket utstyres med høretelefoner som skaper en helt spesiell intimitet.

En sterk opplevelse
 
  Effekten av en usynlig venn på hodetelefonene skaper en helt spesiell en til en-opplevelse, trygghet og intimitet - skriver Dks i Tromø i sin begrunnelse for å foreslå Usynlig til Gullsekken. Foto: Katma
Den kulturelle skolesekken i Tromsø skriver bl.a. i sin begrunnelse for å foreslå Usynlig til Gullsekken. - Effekten av en usynlig venn på hodetelefonene skaper en helt spesiell en til en-opplevelse, trygghet og intimitet, og sammen med øvrige effekter får publikum en sterk opplevelse av mysteriet, her og nå.

Erlend Loe
Juryleder Erlend Loe sier i en pressemelding. – Det var et meget høyt kunstnerisk nivå på produksjonene og vanskelig å plukke ut fire finalister blant de 27 produksjonene.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no