Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Ringo til Øst-Island
Vesterålen kulturutvalg er inne i sjette året for kulturutvekslinger med Øst-Island. Utvekslingene har vært knyttet til musikk, kunst, film og journalistikk. Nå er matkultur på vei inn. Mandag reiser kokken Ringo Haupt fra velrenommerte Ekspedisjonen til Hotell Hérad i Egilsstadir. Der skal han arbeide i tre uker på kjøkkenet og blant annet servere matretter fra Vesterålen.


25.3.2010 - Erik M Bugge


Oppskrifter fra Island
 
Jeg vil gjerne bruke mine kunnskaper om f. eks boknafisk og tørrfisk og gi dem videre til deres kjøkken - forteller Ringo. På grunn av geografiske likheter kan det være interessant for begge parter å se hvilken råvarer som brukes i Øst-Island og i Vesterålen. Jeg håper jeg kan få med noen spennende oppskrifter fra Island som kan gi nye tilbud til mine gjester.

Eimship med boknafisk
Ringo har avtalt med det islandske rederiet Eimship på Sortland at de skal frakte to kasser boknafisk til Reykjavik. Derfra går kassene videre til Hotell Hérad med innenriksfly. Ringo forteller at han vil arrangere en helg med vesterålsmat på hotellet. Noen av de flere hundre østislendingene som i disse årene har besøkt eller hørt om Vesterålen, vil nok komme.

Audur ble begeistret
Bakgrunnen for oppholdet skriver seg fra da en delegasjon fra Øst-Island med kultur- og reiselivsfolk besøkte Nyksund for noen år siden som ledd i kultursamarbeidet. Direktøren for Hotell Hérad, Audur Ingólfsdóttir ble så begeistret for maten hun ble servert i Nyksund at hun ville hilse på kokken. Hun sa spontant til Ringo at han burde komme til hennes hotell. Nå er han på vei som ledd i samarbeidsavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Neste skritt i samarbeidet kan bli at en islandsk kokk kommer til Vesterålen på gjenvisitt.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no