Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Maianne Hansen og Øystein Lindbeck besøkte Gartan Outdoor Center og får prøve seg som kanopadlere sammen med Instruktør John Boyce. Foto: Kulsam
Ungdomsutveksling med Irland

Marianne Hansen og Øystein Lindbeck fra Hadsel og Sortland var i forrig uke på kontakt- og studietur til Donegal i det nordvestlige Irland. Marianne er for tiden midlertidig ansatt i Vesterålen regionråd og Øystein i Sortland kommune. Turen er ledd i kultursamarbeidet som har utviklet seg mellom Vesterålen, Øst-Island og Donegal gjennom Vesterålen regionråd. Marianne og Øystein er tilbakestrømmere som har flyttet tilbake etter avsluttede mastergradssudier i media og kulturadminsistrasjon.


20.4.2010 - Erik M Bugge


Musikk, film og friluftsliv
 
  Øystein blir orientert om Donegals ungdomssatsing av Art Officer Traolach O'Fionnain (i midten). Foto: Kulsam
Marianne og Øystein besøkte et ungdomssenter i regionsenteret Letterkenny, et filmverksted og et friluftssenter for ungdom. Målet var å få nye idéer og etablere kontakter for ungdomsutveksling.

Rock School
Rockemiljøet tilknyttet ungdomssenteret i Donegal har flere likhetstrekk med miljøet i Vesterålen forteller Marianne. De arrangerer årlig «Party in the Park», en hel dag med rockekonserter av unge lokale band. Kanskje kan band fra Vesterålen komme dit og band derfra hit. Ideen om en «Rock School» med erfarne musikere som gir instrument- og samspillopplæring til ungdom i uka frem mot «Party in the Park, ble også presentert.

Samarbeid med Laterna Magica
I det nye kultursenteret i Letterkenny møtte Marianne og Øystein lederen for et filmveksted. Han fikk se filmer fra Laterna Magica 2009 og var svært imponert over kvaliteten. Trolig vil han vise noen av filmene på en ungdomsfilmfestival neste måned. Videre kontakt mellom dette filmmiljøet og Laterna Magica kan også bli aktuelt.

Irsk ungdom til Base Camp?
Andre dagen var det besøk i
Gartan Outdoor Center, en slags leirskole for ungdom. Lederen var svært positiv til å ta imot ungdom fra Vesterålen og det kan være aktuelt å få ungdom fra Donegal til for eks. Base Camp denne høsten eller senere.

Kontakter og ideer
Turen gav nye kontakter og ideer. De to dagene var lagt opp av Art Officer Traolach O'Fionnain ved Donegal County Council. Han besøkte i 2008 Vesterålen og holdt foredrag om kultursatsingen i området.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no