Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Festivalutvikling på plakaten

Kultursamarbeidet i Vesterålen setter utvikling av kulturdager og festivaler på plakaten. Førstkommende fredag arrangeres et fellesmøte på Stokmarknes om utvikling av slike «dager». Birger Carlsen, direktør for Festspillende i Nord-Norge er hovedinnleder. Erfaringene fra noen av de årlige arrangementene i Vesterålen legges også fram. Temaene som skal belyses er sponsing og finansiering, ungdom som ressurs i arbeidet, festivalprofil og merkevarebygging.


26.4.2010 - Erik M Bugge


30 festivaler og kulturdager
 
  Birger Carlsen er utdannet trombonist og utviklet i sin tid storbandfestivalen i Sanvika. Senere var han direktør for Vestfold festpillene og fra høsten 2003 for Festspillene i Nord-Norge. Dette er hans siste år som direktør i Harstad. Foto: Øyvind Arvola
Med smått og stort er det registrert rundt 30 kulturdager og festivaler gjennom året i Vesterålen. Stadig flere dukker opp. Til møtet kommer deltakere fra de kommunale kunst- og kulturstrømkomiteene sammen med arrangører av lokale kulturdager og festivaler som er spesielt invitert.

Frivillig innsats
Birger Carlsen har lang erfaring fra et slikt utviklingsarbeid. Et viktig tema blir organisering av den frivillig innsatsen og erfaringer fra Vesterålen. De frivillige er selve bærebjelken i slike arrangementer.

Kunst- og kulturstrøm
Møtet inngår i satsingen Kunst- og kulturstrøm Vesterålen. De kommunale kunst- og kulturstrømkomiteene møtes to ganger i året for å utveksle erfaringer og få ny kunnskap. Festivalutvikling er valgt som tema denne gangen fordi flere av komiteene står sentralt i gjennomføring av kulturdager lokalt slik som i Bø, Hadsel, Lødingen og Sortland. Håpet er at møtet kan fungere som et regionalt møtested for alle som står bak festivaler og kulturdager. Påmeldingsfristen har gått ut, men det er fortsatt mulig å melde seg på.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no