Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Rebusteater og tilfluktsrom
Scenekunstner Trude-Sofie Olavsrud Antonsen fra Lødingen og billedkunstner Marius Almaas Johansen fra Hadsel har fått prosjektstøtte fra Tilbakestrøm. Trude-Sofie skal lage en teaterforstilling og Marius stiller ut en kunstnerisk installasjon som vises i sommer. Visningsstedene er Skogsøya, Nyksund, Lødingen Vestbygd og Stokmarknes. Tilbakestrøm er en regional satsing som holder kontakt med utflyttet ungdom. Den drives av Kultursamarbeidet i Vesterålen regionråd sammen med kulturkontorene i regionen.


5.5.2010 - Erik M Bugge


cialis 20mg cena

cialis cena u apotekama srbija
Rebusteater
 
Trude-Sofie Olavsrud Antonsen som er utdannet skuespiller, skal lage en forestilling knyttet til Trillebåra Festival på Skogsøya i begynnelsen av august. Hun har kalt den for «Trillebåra rebusteater» og er et vandreteater om den forsvunne trillebåra Trille. Publikum inviteres gjennom rebuser til å finne Trille som har forsvunnet. Forestillingen egner seg spesielt for familier med barn. Samme rebusteater skal også spilles i Lødingen Vestebygd tilpasset forholdene der.

En siste mening
Marius Almaas Johansens arena er festivalen Nyksund Ti litt senere i august. Han har kalt installasjonen for «Dystopia?!». Den skal inneholde lyd, grafikk og arteffekter. Tanken er å rekonstruere effekter fra et tilfluktsrom hentet fra en tenkt framtid. Marius skriver
 
i søknaden at personen i tilfluktsrommet har etterlatt seg 13 fotogravyrplater hvor tanken er å bevare en siste mening eller et uttrykk så lenge det er mulig. Etter Nyksund skal installasjonen flyttes til Galleri Apotheket på Stokmarknes.

Kr 25 000,- og kr 30 000
Trude-Sofie mottok kr 30 000,- i støtte fra Tilbakestrøm, Marius kr 25 000,-. Lødingen kommune har også støttet teaterprosjektet. Ordningen med støtte til unge utflyttede kunstnere er finansiert gjennom Vesterålen utvikling der Nordland fylkeskommune er viktigste tilskuddspart.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no