Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Prisutdeling i Den örske opera mandag 10. mai. Fra venstre lyddesigner/medkunstner Aleksander Rydland Hansen, Katrine M E Strøm, kulturminister Anniken Huitfeldt, adm dir Norsk Tipping Torbjørn Almlid og Maja Bugge. Foto: Svein Spjelkavik
Katrine og Maja vant Gullsekken

Forestillingen «Usynlig» av Katrine Strøm fra Andøy og Maja Bugge fra Sortland vant Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens nasjonale pris for beste produksjon. Prisen er på 100 000 kroner og ble delt ut mandag i Operaen i Oslo av kulturministerekulturminister Anniken Huitfeldt og administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.


10.5.2010 - Erik M Bugge


ciproxin 1000 rm

ciproxin 500 torrino link
Nyskapende
 
  Preisvinnere foran operaen. Foto: Svein Spjelkavik
Juryen hadde følgende kommentar til forestillingen «Usynlig»:
– Denne produksjonen er noe utenom det vanlige. Den er utformet som en særegen, interaktiv forestilling, laget med barn, for barn, heter det på kulturdepartementets hjemmeside. Juryen mener produksjonen er både nytenkende og kunstnerisk nyskapende og gir elevene en nær og spennende opplevelse.

Nominert
«Usynlig» er en litterær teatervandring som var laget for biblioteket i Tromsø. Juryen hadde plukket ut fire skoler og fire produksjoner som skulle kåres til henholdsvis beste skole og beste produksjon. En av disse fire produksjonene var forestillingen «Usynlig».

Intimitet
Katrine og Maja har flere ganger samarbeidet både på Island og i Vesterålen. Denne forestillingen ble laget spesielt som forestilling for Den kulturelle skolesekken i Tromsø spilt i Tromsø bibliotek. Det er en forestilling om bøker der personene i bøkene forsvinner på mystisk vis. Ungene som ser stykket utstyres med høretelefoner som skaper en helt spesiell intimitet.

Jury
Gullsekken-juryen har i år blitt ledet av forfatter og filmekspert Erlend Loe. De øvrige jurymedlemmene har vært: Marny Skeie Henkel, lærer og leder for Rasmus Løland-prosjektet og Nashornet; Pål Giørtz, generalsekretær i Norske dramatikeres forbund; Elisabeth Sørheim, formidlingsleder i Norske kunsthåndverkere; Toni Usman, skuespiller med lang erfaring fra tv og scene og med utdanning fra India; Steinar Øian, lærer og musiker fra Narvik.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no