Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Mari Boine lærerer bort joik til de som var til stede på Museum Nord - Bø Museum. Foto: Kulsam
Er vi her ennå?

Sist uke gjennomførte billedkunstnerne Helle Storvik og Åslaug Krokan Berg, sangartisten Mari Boine og forfatteren Rune Johansen fire arrangementer eller konsertsamtaler i Vesterålen. De står bak prosjektet ”Er vi her ennå?” og ønsket gjennom arrangementet å komme i kontakt med den samiske kulturen i Vesterålen. Spørsmålet ble stilt: Er vi her ennå? Alle fire arrangementene var godt besøkt og det kom i gang samtaler rundt mennesker med tilknytning til det samiske Vesterålen.


30.5.2010 - Erik M Bugge


mirtazapine and alcohol side effects

mirtazapine alcohol withdrawal read here
Arrangementer for å åpne opp
 
  Billedkunstner Helle Storvik forteller om prosjektet. Foto: Kulsam
Arrangementene ble gjennomført på forsamlingshusene i Sildpollen og i Ånes, Andøy og på museene i Alsvåg og Bø. Sentral under disse arrangementene var Mari Boines sang og musikk. Den var med på å skape en helt egen åpen stemning under arrangementene. En rekke mennesker fortalte om sine samiske røtter eller sitt forhold til det sjøsamiske Vesterålen. De fire kunstnerne ønsker i første omgang å lage en kunstnerisk dokumentasjonsfilm på bakgrunn av disse møtene som i sin helhet ble filmet. I tillegg kan det være aktuelt å gi ut en bok.

En kultur som nesten forsvant
 
  Forfatteren Rune Johansen, kjent bl.a. fra boka Hiv manskiten! om det hverdagslige Nord-Norge, reflekterer rundt et gammelt fotografi av en mann der kommagene var bli skrapet bort på bildet fordi det sto for fattigdom og det samiske. Foto: Kulsam
Siste arrangement var på lørdag på museet i Bø. Helle Storvik ønsket velkommen og forklarte bakgrunnen for prosjektet. Hun har selv samiske røtter og ønsker å samle historier og tanker rundt en kultur som nesten forsvant, men som begynner å bli synlig igjen. Mari Boine fortalte om hvordan hun selv ble bevisst sin samiske identitet og framførte en rekke sanger. Rune Johansen, opprinnelig reflekterte rundt et gammelt fotograf av en mann der kommagene var bli skrapet bort på bildet fordi det sto for fattigdom og det samiske.

Prosjektet gjennomføres av de fire kunstnerne i samarbeid med Andøy kommune, Andøy historielag, Museum Nord i Bø og Øksnes samt Vesterålen kulturutvalg.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no