Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fiolinisten Iselin Kaste Gundersen, pianisten James Duddle og cellisten Katrine Pedersen spille det nykomponerte verket ...I can see the white in blue... av komponisten Lars-Thomas Holm. Verket er inspirert av maleriet ”Snöharpan” av den norske kunstneren Håkon Bleken
Konsert ...I can see the white in blue...

Mastergradsstudenten Iselin Kaste Gundersen fra Sortland har med seg en cellist og en pianist for å holde konserter i Nyksund og på Sortland 11. og 12. juni. Programmet spenner fra 1700-tallsmusikk til et helt nyskrevet verk spesielt for anledningen. Iselin er tilbakestrømmer og har gått på musikklinja ved Sortland videregående skole.


6.6.2010


 
Som en del av det utøvende masterstudiet ved Norges Musikkhøgskole skal hver student arrangere og gjennomføre fire konserter i løpet av to år. Iselin Kaste Gundersen har valgt å legge den ene av masterkonsertene til hjemregionen. På konserten vil man også få stifte bekjentskap med pianisten James Duddle og cellisten Katrine Pedersen. De er begge frilansmusikere bosatt i Oslo.

Publikum vil bli tatt med på en reise gjennom de store epokene i musikkhistorien fra barokken og helt fram til i dag. Det skal framføres musikk for solofiolin av Johann Sebastian Bach, en klaver- og fiolinsonate av Ludvig van Beethoven, en klavertrio av Johannes Brahms og et bestillingsverk av komponisten Lars-Thomas Holm.

Tittelen på konserten, ...I can see the white in blue..., er også tittelen på Holm sin nyskrevne klavertrio. Dette stykket er basert på maleriet ”Snöharpan” av den norske kunstneren Håkon Bleken. Ikke nøl med å turen til vakre Nyksund og den nyrestaurerte Nyksund brygge på fredag kveld eller til Speilsalen på Sortland kulturskole lørdag ettermiddag for en drøy time med vakker og variert musikk. Velkommen!

Konsertene er støttet av Tilbakestrøm, Frifond, Sortland kommune og Øksnes kommune.

PRESSEMELDING Iselin K. Gundersen
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no