Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Iselin Kaste Gundersen i Speilsalen på Sortland sammen med cellisten Katrine Pedersen og pianisten James Duddle i Brahms krevende klavertrio i C-dur. Foto: Kulsam/eb
Suksess for unge musikere

Fiolinisten Iselin Kaste Gundersen fra Sortland hadde konsert i Nyksund og på Sortland sist fredag og lørdag. Sammen med seg hadde hun cellisten Katrine Pedersen og pianisten James Duddle, begge svært dyktige musikere. Et begeistret publikum lyttet til musikk som spendte fra solosenate i G-moll av Johan Sebastian Bach til en nyskrevet trio koponert spesielt til trioen av Lars-Thomas Holm. Iselin er tilbakestrømmer og har vokst opp på i musikkmiljøet Sortland.


12.6.2010 - Erik M Bugge


 
Hun har fra svært ung alder vært med i Sortland strykeorkester, gått på Musikklinja på Sortland videregåpende skole, vært med i Lofoten og Vesterålen Orkesterforening og som student også vært engasjert som støttemusiker i orkesteret. Læreren hennes på Sortland var Helene Gihle Hilde. De siste årene på Norges musikkhøgskole har hun spilt med Kåre Holthe.

Som en del av det utøvende masterstudiet ved Norges Musikkhøgskole skal hver student arrangere og gjennomføre fire konserter i løpet av to år. Iselin har valgt å legge den ene av masterkonsertene til hjemregionen.

Dagilg leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Erik Bugge takket for en flott konsert og et eminet ensemblespill. Han ønsket alle tre hjertelig velkommen tilbake til Vesterålen.

Konserten var støttet av Vesterålen kulturutvalg gjennom Tilbakestrøm og Sortland kommune.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no