Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hege Steenhoff og Simen Vangen fremfører av Prinsessa som gikk til jordas hjerte i Straume samfunnshus. Foto: Kulsam/eb
Prinsessen som gikk til jordas hjerte

Simen Vangen fra Sortland og Hege Steenhoff fra Vågan viste lørdag forestillingen Prinsessen som gikk til jordas hjerte etter et eventyr av Regine Normann. Dette skjedde under Reginedagan i Straume samfunnshus. Forestillingen vakte stor begeistring blant både barn og voksne. Simen og Hege hadde laget en nyskapende forestilling med perkusjon, elektronica og sang. Forestillingen vises på nytt under festivalen Nyksund Ti den 15. august.30.7.2010 - Bygger på pressestoff


xanax weed alcohol

xanax and weed anxiety
 
  Et begeistret og fulltallig publikumm viste sin begeistring med fortjent applaus. Foto: Kulsam/eb
Hege og Simen forteller. - Her beveger vi oss i grenselandet musikk/teater/ny musikk/folketoner, og får oppleve en forestilling med mange spennende elementer og stemninger, både for øre og øye! Utgangspunktet er Regine Nordmanns eventyr Prinsessen som gikk til jordas hjerte, og det flettes inn folkemusikalsk materiale med lokal tilhørighet, slagverk, og ”live electronics”.

Musikken beveger seg mellom det tradisjonelle og det nye, og i ”det nye” beveger vi oss innenfor samtidsmusikk med improvisasjon og elektronisk bearbeidelse av lyd. Manus og musikk er jobbet frem av utøverne i fellesskap. Forestillingen er regissert av scenekunstner Ida Vik, også hun fra Sortland.


 
  Daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Erik Bugge takket for forestillingen som er støttet av bl.a. Vesterålen regionråd gjennom Tilbakestrøm. Foto: Kulsam/e
Gaute Skoglund fra Musikk i Nordland var til stede under forestillingen. Han kunne fortelle at Prinsessen som gikk til jordas hjerte er kjøpt inn av Den kulturelle skolesekken og skal ut på veiene til høsten og blir vist i alle vesterålskommunene i tillegg til Ballangen, Evenes, Flakstad, Moskenes, Narvik, Tjeldsund, Tysfjord og Vestvågøy.

Simen Vangen (f.1976) er tilbakestrømmer og utdannet slagverker, perkusjonist og pedagog fra jazzlinja på Conservatorium van Amsterdam og Høgskolen i Stavanger. Han har bred erfaring fra forskjellige ensembler og stilarter.

Hege Steenhoff Hov (f.1971) er utdannet sanger og vokalpedagog fra musikkonservatoriet i Tromsø. Hun har jobbet innenfor forskjellige sjangere.

Ida Marie Vik (født 1972) er bosatt i Oslo, og jobber frilans som skuespiller og sceneinstruktør. Hun har bak seg to år som sceneinstruktør på Sortland.

Lucjan Golas (f.1968) er lysdesigner med utdanning fra Lys- og Sceneutdanningen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no