Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Galskapens observatører

Marius Almaas Johansen fra Stokmarknes debuterer som nyutdannet billedkunstner med utstillingen «Dystopia!?» under festivalen Nyksund Ti i midten av august. Han viser samme utstilling i Galleri Apotheket senere i høst. Marius har nettopp fått sin bachelorgrad der han laget denne utstillingen ved Kunstakademiet i Bergen. Han er tilbakestrømmer og har tidligere deltatt i fellesutstillingen ETTERSYN sammen med ni andre tilbakestrømmere.


2.8.2010 - På bakgrunn av pressestoff - EB


Konsum og oppløsning
 
«Dystopia!?» Har undertittelen - Du er en morder. Jeg er en morder. Vi er galskapens observatører. Han beskriver verket som er en installasjon, bestående av lyd/musikk, grafikk og artefekter og beskriver de som møter verket som galskapens observatører. Tematikken i verket er i følge Marius slik: - Tematikken jeg går inn i handler hovedsaklig om en globalisert verden hvor konsum stiller langsiktige spørsmål om hvor vår verden på sikt kan ende. Jeg ser på konsum innenfor en bred kontekst og som en av hovedårsakene til at vår verden kan gå i oppløsning. Naturen vil derimot reise seg igjen – uten menneskene.

“Only when the last tree has been cut down; Only when the last river has been
poisoned; Only when the last fish has been caught; Only then will you find that money cannot be eaten.” The Great Peacemaker

Fortid, samtid og fremtid
Han skriver videre. - BA-arbeidet blir min observasjon på flere plan av hva jeg tenker om fortiden, observasjon av samtiden og hva ett eventuelt resultat i fremtiden kan bli på bakgrunn av dette tidsaspektet. Tid er noe av det som konsumverden fortærer. Jeg ønsker å gi tilbake tid og ett rom for refleksjon uavhengig av om betrakteren tenker og/eller har den samme opplevelsen som meg.

Utstillingen som vises 12. til 15. august i Nyksund, er støttet av Vesterålen regionråd gjennom Tilbakestrøm og festivalen Nyksund Ti.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no