Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kaia har alltid vært et viktig utgangspunkt for nye opplevelser. Folk fra Steinsvika i Bø som trolig skal til marked på Stokmarknes i 1931. Foto utlånt av Museum Nord - Bø museum
Internasjonalt om kaikanten

Den 12. september er det premiere på en stor internasjonal forestilling, The Edge of the Pier om kaikanten på Norsk Fiskeindustrimuseum på Melbu. Dansere fra Irland, Island og Norge skal sammen med Nord-Norges enste profesjonelle folkesanger, Sigrid Randers-Pehrson framføre et stykke skrevet og regissert av Søren Frank som er regional sceneinstruktør i Vesterålen. Også Melbu teaterlag er med.


6.8.2010 - EMB


Vandreteater
 
  Fra idedugnad på Norsk fiskeindustrimuseum i juni. Foto: Ove Aalo
Dette blir en form for vandreteater med musikk og lydkulisser hele veien. Både to av sildoljetankene, kaiområdet og to båter tas i bruk. Musikken og lydkulissene er laget av bodøkomponisten Are Bredal Sørensen.

Kulturminner i en internasjonal ramme
Prosjektet har vært forberedt i lengre tid. Det er nok et resultat kultursamarbeidet mellom Vesterålen kulturutvalg, Donegal County Council og Øst-Island kulturråd. Museum Nord står også sentralt i arbeidet sammen med museene i de to andre regionen. Tanken er å formidle lokale kulturminner gjennom samtidskunst innenfor en internasjonal ramme.

Irland og Island
Fellessatsingen har fått navnet EDGES: Three Sides of the same Sea der det lages en forestilling i hvert land. Først ute var Irland i sommer med forestillingen The Edge of the Sea – Havkanten som handlet om de irske munkene som på dro til Øst-Island på 500-tallet. Vesterålens deltaker var felespilleren Leif-Egil Andreassen.

Islendingene skal lage en kunstnerisk installasjon til våren som de har kalt The Edge of the Imagination,. Billedkunstnere og en scenekunstner fra de tre regionene deltar.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no