Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Mikkel inviterer til romanlansering

Mikkel Bugge fra Sortland kommer med sin første roman. Den har tittelen ”Gå under jorda” og gis ut på Oktober forlag. Boka lanseres i Tronsmo bokhandel i Oslo, Kristian August gate lørdag 21. august kl 14. Mikkel ønsker alle velkommen!


12.8.2010 - Pressestoff Oktober


Om boka
 
Ei jente blir med biologilæreren sin på en reise til et Jugoslavia i krig. En TV 2-reporter greier ikke å glemme synet av et kvinnelik i snøen. En dramatiker skjuler en forbrytelse i sitt mest kjente teaterstykke.

I ”Gå under jorda” veves historier om smittende ensomhet, kjærlige parasitter, falmende lærere og forbrytelser mot menneskeheten sammen på overraskende vis. Mikkel Bugges første roman er full av lekne ekspedisjoner inn i en verden av grenseoverskridende vitenskap og forskrudde myter. Dypest sett handler det kanskje om de mørke hullene i historiene vi ikke forteller hverandre, og de svarte klumpene som blir igjen inni oss.

Gå under jorda er en roman om de som går under, og de som går videre.

Om forfatteren
Mikkel Bugge (f. 1978) fra Sortland i Vesterålen er tilbakestrømmer. Han debuterte i 2007 med novellesamlinga ”Yttersider” som fikk svært god mottagelse i pressen.

 
Etter debuten har han blant annet jobbet som journalist og dramatiker.

Det siste året har han sammen med John Erik Riley vært gjesteredaktør for det anerkjente amerikanske tidsskriftet McSweeney’s i anledning et nummer bestående av nyere norske noveller. Nummeret ble lansert i USA den 26. juli.

I oktober har hans første teaterstykke premiere. Velkommen ble skrevet sammen med Nina Wester på oppdrag av Hålogaland Teater. Stykket setter søkelyset på Nordområdene og ble skrevet etter at de to dramatikerne intervjuet mennesker langs kysten av Nord-Norge og Kolahalvøya. Resultatet er et stykke som på lekent vis utforsker kontrasten mellom den politiske fortellinga om landsdelen og lokalbefolkningas egne historier.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no