Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Nylig ble en reinsdyrskulptur i aluminium laget av Ingunn Thráinsdóttir avduket. Den viser vindretnintgene på Fjellet i nærheten av et damanlegg som forsyner strøm til det nye aluminiumsanlegget i Reydarfjord. Foto: Ingunn Thráinsdóttir
Islandsk kunstner til Straume

Billedkunstneren og designeren Ingunn Thráinsdóttir fra Øst-Island har fått reise- og arbeidsstipend til Vesterålen. Hun skal i to uker bo og arbeide i Galleri Hildreland på Straume i Bø. Til daglig leder hun et kultursenter i Egilsstadir.


29.8.2010 - Erik M Bugge


mixing weed and adderall

mixing adderall and weed
Håndlaget papir
 
Ingunn ønsker å la seg inspirere av høstens farger og vegetasjon. Hun skrev i søknaden til Kultursamarbeidet i Vesterålen og Øst-Island kulturråd at hun ønsker å studere forskjeller og likheter mellom de to regionene når det gjelder vegetasjon og fauna. Kanskje finner hun motiver til postkort og dekorasjoner på stoff og esker. Hun planlegger også å bruke tørkede vekster i håndlaget papir.

Kulturdepartementet bidrar
Vesterålen kulturutvalg fikk i 2010 penger fra kulturdepartementet til samarbeidet mellom Øst-Island og Vesterålen. Departementet har i flere år bidratt økonomisk til utvekslingsprogrammet mellom de to regionene. Vesterålen utvikling er også med å støtte kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island.

Tidligere i år har rockemusikere, en kokk, to billedkunstnere og sceneinstruktøren i Vesterålen hatt studiebesøk eller opptrådt i Øst-Island. Senere i høst reiser en journalist. Lederen for Øst-Island kulturråd, en danser og en skuespiller kommer til Melbu i forbindelse med forstillingen The Edge of the Pier 12 september.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no