Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Jensen huset et et nyresturert hus i norsk stil fra 1837. Det tilbys av museet i Eskifjord til opphold for kunstnere og kulturarbeidere. Foto: Kultursamarbeidet
Gard til Øst-Island

Journalist og redaktør Gard Michalsen fra Sortland har fått reise- og arbeidsstipend til Øst-Island som ledd i samarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island. Dette er sjette året på rad at det deles ut et slikt stipend. Det var denne gangen fire søkere til dette stipendet. Gard ble tatt ut av en komité nedsatt av Øst-Island kulturråd. Han skal bo og arbeide i et lite nyrestaurert hus i norsk stil, Jensens hus i byen Eskifjord nede ved kysten.


3.9.2010 - Erik M Bugge


Situasjonen for lokale mediaa
 
Gard er tidligere tilbakestrømmer og flyttet tilbake til Vesterålen for noen år siden. Han vil skrive artikler om området han besøker og om samarbeidet som har utviklet seg mellom Øst-Island og Vesterålen gjennom disse årene. Han ønsker også å studere situasjonen for lokale media etter finanskrisen i denne delen av Island og besøke lokale mediebedrifter.

Reiseliv
Han skriver i søknaden at denne type stoff kanskje kan øke forståelsen for hva slike kulturutvekslingene har å bety for områdene som samarbeider, enten det dreier seg om Island, Sør-Amerika eller Russland. Han ønsker i tillegg at reportasjen skal kunne fungere som en "reiselivsreportasje" og fortelle litt om hva man gjør som turist i området.

Ambassaden
Gjennom kontakten Kultursamarbeidet har med Den norske ambassaden i Reykjavik, kan det også bli aktuelt å få inn stoff om samarbeidet og om Vesterålen i en av de islandske riksavisene. Ambassaden bistår da med kontakt til en av de to avisene og sørger for oversettelse til islandsk. Samarbeidet med Øst-Island er støttet av Vesterålen utvikling og det norske kulturdepartementet.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no