Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Opprørt hav. Foto Kulsam
Scener på kaikanten

Det er premere på søndag kl 15:30 på vandreforestillingen Edge of the Pier på Melbu. Publikum bør være tidlig ute. Fra mandag har det vært prøver og gjennomgang av stykket med alle. Scenene utspiller seg i Barnetanken på Neptun, i Konserttanken og ute på kaia. Tre dansere fra Irland, Island og Norge deltar sammen med folkesanger Sigrid Randers-Pehrson og et knippe melbuværinger.


7.9.2010 - EMB


Kulturminnedagen
 
  Søren Frank (t.v.) danseren Aoife Turner fra Donegal og Per Gunnar Torgersen fra Mebu. Fot: Kulsam
Forestillingen markerer Kulturminnedagen i Vesterålen og Hadsel der temaet er "Liv i gamle kulturminner" noe forstillingen til gangs gjør.

Lydkullisser og musikkinnslag
Øvelsene startet mandag da alle involverte var på plass. Det var gjennomgang av stykket på alle spillestedene. Søren Frank, som er regional sceneinstruktør i Vesterålen, har skrevet manus og har ansvar for regien. Sammen med seg har han komponist og lyddesigner Are Bredal Simonsen fra Bodø. Han har lagt inn lydtepper og musikkinnslag gjennom ruta publikum skal gå.

Samesang og moderne dans
Melbu Teaterlang deltar med fem aktører i tillegg til en gruppe ansatte ved Norsk Fiskeindustrimuseum. Det blir spektakulære scener med en nordlandsbåt som legger fra kai med en kiste, opprørt hav på kaia og dansere som kommer i land fra skøyta Karl Anders. I konserttanken synger Randers-Pehrson en salme under en bisettelse og publikum får oppleve moderne dans og avskjed på den gamle kaia.

Fredag og søndag
Førstkommende fredag blir det skoleforestilling gjennom Den kulturelle skolesekken og søndag ettermiddag er det stor premiere.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no