Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Dystopia !? av Marius Almaas Johansen. Foto: Eirik Helland Urke
Marius A. Johansen og kolleger stiller ut
9. Oktober blir det salgsutstilling på Galleri Apoteket med tre kritikkerroste nordlendinger bl.a. tilbakestrømmer Marius Almaas Johansen som til vanlig holder til i Bergen. De tre berører mange av de samme temaene i sin kunst: fremmedhet, undergang, barndom og kaos, men med ulik innfallsvinkel.


5.10.2010 - Marius A. Johansen


Hjemvendte nordlendinger
Kunstnerne har benyttet ulike teknikker til denne utstillingen. Marius Almås Johansen kommer med en installasjon, samt grafikk, Tom Stian Kosmo med grafiske arbeider og Torgrim Wahl Sund stiller ut grafikk og tegninger. Utstillingen åpner klokka 12.00. Det blir enkel servering. Almås Johansen og Wahl Sund vil begge være til stede under åpningen. Utstillingen går til den 31. oktober.

Dystopia!?
Blant de tre er Marius Almås Johansen fra Stokmarknes, som nylig avla eksamen på Kunsthøyskolen i Bergen, som kommer med installasjonen ”Dystopia !?” ”Installasjonen er et imaginært tilfluktsrom, hnetet fre fremtiden et forførende sakralt raritetskabinett, som sammen med Almås Johansens egne pianokomposisjoner skaper et sted ved siden av verden”, sier kunstkritiker Tommy Olsson. Olsson sammenligner ”Dystopia!?” med et verk fra Venezia-biennalen. I hans øyne falt sammenligning til Almås Johansens fordel!

 
  Levitasjon. Tom Stian Kosmo er representert på høstutstillingen i Oslo og Stavanger, er innkjøpt av Nasjonalgalleriet
De utstilite objektene, knokler, nervemedisin, barneleker og et skjelett, sammen med en montasje av fotogravyrplater, gir utstillingen en intensitet og fremmedhet som bør berøre alle kunstinteresserte. Almås Johansen selv sier dette: ”Utstillingen beskriver en fremtidig verden hvor konsum har ødelagt den virkeligheten vi kjenner. Installasjonen er et tilfluktsrom, men for oss blir det en påminnelse om den avstanden det har blitt mellom hva vi ønsker og hva som er mulig. Hva er igjen når menneskeheten er borte?”

Grafikk
Tom Stian Kosmo er representert på høstutstillingen i Oslo og Stavanger, er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, og jobber hovedsaklig med ulike grafiske teknikker. Trykkene hans er preget av humor og symbolikk, av svartsinn og glede. Dyr og mennesker opptrer sammen i uvant samspill, og trekker tanken mot barnets naive virkelighetsoppfatning, men med en mørk undertone. Kosmo har en underfundig strek, og en meget detaljert teknikk.

 
  24 Hour Nectarine. Torgrim Wahl Sund stiller med grafikk og har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Bergen
Også Torgrim Wahl Sund stiller med grafikk og tegninger, inkludert et trykk på hele seks meters lengde! Han har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Bergen, og tar gjerne utgangspunktet i et rigid system, en struktur alt skal skapes fra. Resultatet av systemet er imidlertid som fremtiden – utforutsigbar og kaotisk. ”Det skal bli godt å komme tilbake til mine kunstneriske røtter”, sier Sund, som i sin tid gikk på Nordland Kunst- og Filmskole i Kabelvåg sammen med Kosmo og Almås Johansen, og har tatt med seg det filmatiske inn i sine arbeider.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no