Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Vesterålen juniororkester er i toppform og gleder seg til jubileumskonsert!
VJO markerer 15 år sammen med to tilbakestrømmere

I høst feirer Vesterålen juniororkester 15 år. Dette markeres lørdag 16.oktober med en innholdsrik konsert i aulaen på Lamarka skole. Vesterålen juniororkester er et regionalt samspillstilbud for strykeelever som er bosatt i vesterålskommunene. Instruktører er denne gangen bl.a. fiolinisten Oda G. Hilde og cellisten Oda H. Dyrnes som i sin tid var med i VJO. Begge er tidligere VJO'ere og studerer i dag ved Norges Musikkhøgskole. De skal også være solister.


10.10.2010 - Helene G. Hilde


”Gamle slagere”
 
  Fra orkesterets første år. Fiolinisten Kristin Mellem og cellisten Gunn Berit Kleiveland på instruksjonshelg med orkesteret. Foto: Bladet Vesterålen
Konsertprogrammet er satt sammen slik at publikum blant annet får høre noen av orkesterets ”gamle slagere”, dvs stykker som har vært speseielt populære blant orkestermedlemmene og dermed er blitt ofte og mye spilt helt siden oppstarten av orkesteret.

Utfordringer
Men like viktig er det å kaste seg ut i nye utfordringer. Dette gjør orkesteret til gangs når de framfører italiensk barokkmusikk av Corelli i samspill med musikkstudentene Oda Gihle Hilde og Oda Holstad Dyrnes. Begge er tidligere medlemmer av juniororkesteret, og de er invitert hjem for anledningen gjennom Vesterålen regionråds tilbakestrømsordning. Publikum for også gleden av å høre Oda og Oda framføre den flotte Passacaglia av Johan Halvorsen. Juniororkesterets yngste vil ha eget innslag med en folketone fra Øksnes, og sammen med gjestende forsterkninger på slagverk garanterer vi skikkelig trøkk i Clash-låta ”Should I stay or should I go”.

Verdifullt
Vesterålen juniororkester administreres av MUSAM og har i disse femten årene vært et viktig og verdifullt forum for musikksamarbeid i Vesterålen. Man legger på denne måten til rette for et musikalsk fellesskap der både ferdigheter og vennskap bygges på tvers av kommunegrensene.

Sytten er med
I år består orkesteret av sytten ivrige unge strykere i alderen 7 – 13 år, og de kommer fra Øksnes, Andøy og Sortland. Instruktører er Rasmus Johansen, Vlastimir Belic, Torill Karijord og Helene Gihle Hilde.

Kaker og kaffe
Foreldregruppa legger til rette for salg av kaker og kaffe ca en halv time før konserten starter. Alle ønskes hjertelig velkommen til et inspirerende møte med flotte solister og et juniororkester i topptrim! Jubileet er støttet av Tilbakestrøm.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no