Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Orkesteret imponerte. Foto Bladet Vesterålen - Svein-Henry_Wedding
VLJ jubilerte sammen med dyktige solister

Sist lørdag markerte Vesterålen juniororkester 15-årsjubileum til stor begeistring for et tallrikt publikum. Sammen med seg hadde de Oda G. Hilde og cellisten Oda H. Dyrnes som begge er tilbakestrømmere og studenter ved Norges musikkhøgskole. Orkesteret teller for tida sytten unge og entusiastiske musikere og er et viktig samspilltilbud for unge strykere.


23.10.2010 - Erik M Bugge


 
  Oda og Oda framføre den krevende Passacagliaen av Johan Halvorsen. Foto Bladet Vesterålen - Svein-Henry_Wedding
Orkesteret framførte gamle ”slagere” som har fulgt orkesteret gjennom mange år. Nye stykker sto også på programmet, blant annet musikk av Corelli der de to tilbakestrømmerne var solister.

Passacaglia
Publikum fikk også gleden av å høre Oda og Oda framføre den flotte Passacaglia av Johan Halvorsen. Juniororkesterets yngste hadde eget innslag med en folketone fra Øksnes, og sammen med gjestende forsterkninger på slagverk.

Et viktig samarbeid
Hovedansvarlig for det musikalske var Helene Gihle Hilde sammen med
 
  Et begeistret publikum i Lamarka skoles aula. Foto Bladet Vesterålen - Svein-Henry_Wedding
instruktørene Rasmus Johansen, Vlastimir Belic og Torill Karijord. Orkesteret har et foreldrestyre som hadde lagt opp til en hyggelig sammenkomst etter konserten.

MUSAM
VJO inngår i det regionale kultursamarbeidet gjennom MUSAM. VJO er eneste større samspilltilbud for regionens yngste strykere. Det betyr mye bl. a. for rekruttering til Lofoten og Vesterålen Orkesterforening. Og som konserten viste, to tidligere VJO'ere er i dag godt på vei til til å bli profesjonelle musikere.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no