Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
En svært oppmerksom kursdeltakerne fulgte filmeklsempler som Erik og Martin hazde laget. Øverst til venstre kursholder Martin Eriksen, til høyre Erik Treimann. Foto: Kulsam/eb
Effektfullt filmkurs på Stokmarknes

Lørdag arrangerte Kultursamarbeidet i Vesterålen i samarbeid med medielinja ved Hadsel videregående skole et filmkurs på Stokmarknes om bruk av filmeffekter. Fjorten fra hele Vesterålen var påmeldt og fjorten møtte opp på kurset som ble gjennomført i Ungdommens Mediehus.


1.11.2010 - Erik M Bugge


albuterol antidote

albuterol or clenbuterol blog.imam-khomeini.ir
Hekta på film
Kursholderne var Martin Eriksen og Erik Treimann. Begge går siste året på Hadsel vgs, Medier & Kommunikasjon, Stokmarknes. De hadde begge blitt hekta skikkelig på film etter å ha sett filmer i UK Blinken av ungdomsfirmaet Ragnarock fra Melbu.

Avklipte bein og eksplosjoner
 
  Martin veileder første gruppe. Foto: Kulsam/eb
Kurset begynte med at kursholderne viste egne filmsnutter fra tidlig ungdomskoletid fram til i dag. Her var humor, avklipte bein, eksplosjoner, skuddvekslinger og folk som fløy gjennom lufta. Erik fortalte at han begynte å lage film etter en idrettsskade for å finne på noe artig. Begge hadde samarbeidet om små filmer og hadde lekt seg med å bruke filmeffekter som de hadde lært seg på nettet.

Oppmerksomme
Det var en svært oppmerksom gruppe
 
  Erik som veileder for sin gruppe. Foto: Kulsam/eb
av unge mellom 13 og 17 år som fulgte film på lerretet og hva Erik og Martin kunne fortelle om å lage film. De fjortent inn i to grupper som i løpet av kursdagen laget hver sin lille film. Da kursholderne spurte deltakerne om hva de hadde lyst å lage var svaret fra en av gruppene: Noe med eksplosjoner. Og eksplosjoner ble de!

Samarbeid
Kultursamarbeidet hadde gått i kopaniskap med Hadsel vgs og medielinja om kurset og planen er at det skal fortsette. Ungdommens Mediehus med har ypperlige kursfasiliteter med utstyr fra skolen gir regionrådet nye muligheter i videre filmsatsing, mens skolen får kontakt med medieinteressert ungdom fra hele Vesterålen. En vinn - vinn situasjon.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no