Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Saltet hest, grågås og hákall

Den dansk-islandske kokken Peter Ulrich Eliassen fra Egilsstadir besøker i disse dager Vesterålen. Det er en gjenvisitt etter at kokken Ringo Haupt, som driver restaurant Ekspedisjonen, hadde studieopphold på Øst-Island i vår gjennom samarbeidet gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen. Førstkommende fredag og lørdag kveld blir det islandsk aften på Ekspedisjonen både i Sortland og Nyksund.


8.11.2010 - Erik M Bugge


claritin pregnancy rating

claritin pregnancy first trimester yunaweddings.com
Bereist kokk
 
  Peter Ulrich Eliassen fra Egilsstadir besøker Vesterålen og restaurant Ekspedisjonen både i Sortland og i Nyksund. Her forbereder resauratør Ringo Haupt måltidet førstkommende fredag og lørdag. Foto: Kulsam/eb
Eliassen har arbeidet seks år på Island og dessuten vært kokk på Grønland, i Frankrike og i Vest-Afrika. Til daglig arbeider han på Icelandairs Hotell Hérad i Egilsstadir.

Saltet hest, røkt grågås og hákall
Eliassen har brakt med seg islandske delikatesser fra Egilsstadir. Det blir smak av bl.a. satet hest, skate, røkt grågås og hangikjøtt - lammelår som er røkt og stekt. På menyen står dessuten hardfiskur – tørrfisk av hyse og ikke minst hákall – terninger av håbrann som har godgjort seg en stund og fått eim av amoniakk. Noen kaller dette råtten hai. De som har vært på Island vet at en liten smak av Svartadaudir hører til.

Fra kust og journalistikk til matkultur
Gjennom seks år har Vesterålen kulturutvalg drevet kulturutveksling med Øst-Island. En rekke kunstnere, musikere, journalister og filmfolk har hatt arbeidsstipender til Øst-Island eller til Vesterålen. Fra i år har også matkultur blitt et tema. På samme måte som Ringo besøkte flere gode kjøkken i østlige delen av Island i vår, besøker Peter Ulrich Eliassen nå spisesteder og råstoffleverandører i Vesterålen for å ta med seg kunnskap tilbake.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no