Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Gard mottas av redaktøren i Frettabladit, Olefur Stephanson. Foto: Per Landrø
Invitert til å skrive i Frettabladit
Redaktør for SortlandsAvisa, Gard Michalsen kom nylig tilbake fra Island etter et studieopphold i regi av Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Han bodde i gjesteboligen Jensen husit i Eskifjord. Han skal skrive artikler om Øst-Island og om samarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island. Stoffet blir publisert med det første. Han besøkte også Den norske ambassade i Reykjavik og riksavisen Frettabladit der han får inn en lengre artikkel.8.11.2010 - EBM


Likheter
 
  Jensen husit er et nyresturert hus i norsk stil fra 1837. Det tilbys av kommunen Eskifjord til opphold for bl.a. kunstnere. Gard hadde en ukes opphold der. I Mai bodde billedkunstner Bent Aune der i to uket. Foto: Kulsam/eb
Gard forteller - Jeg hadde ti flotte dager på Island, i nærmest to forskjellige verdener. Et kort besøk i Reykjavik som en fin akklimatisering til Island, i en europeisk liten storby. Og deretter en drøy uke på Øst-Island, som også var målet med reisen.

- Før jeg dro, hadde jeg noen tanker og ideer til hva jeg skulle gjøre, men nøyaktig hva jeg skulle skrive om var selvsagt vanskelig å vite på forhånd.
Og det som helt klart slo meg sterkest og kanskje overrasket meg, var hvor likt Øst-Island var Vesterålen: Fra det åpenbare i naturen med hav, fjorder og fjell, til de små byene med tettstedsentrum, boligbebyggelse og ikke minst mange hus i norsk byggestil. Men også menneskenes væremåte, humor og innstilling (for ikke å si språk). Og ikke minst - utfordringene i næringsliv, politikk, miljø og kultur.

- Jeg følte meg kort og godt hjemme, og skal tilbake igjen! – avslutter Michalsen

UInternasjonalt samarbeid viktig i krisetider
 
  Den nye norske ambassadøren i Reykjavik, Dag Wernø Holter hilsen på Gard Michalsen. Foto: Per Landrø
Flere journalister har vært involvert i samarbeidet mellom de to regionene. Gard Michalsen er førstemann som har blitt invitert til å skrive i en av de to store riksavisene. For Øst-Island kulturråd er det spesielt viktig under de økonomiske vanskelighetene å få fram i riksmedia at det også skjer positive ting i regionen slik som kultursamarbeidet med Vesterålen. Daglig leder for det østislandske kulturrådet, Signý Ormarsdóttir, mener at slikt internasjonalt samarbeid nettopp er viktig i krisetider.

Det var kultur- og informasjonsansvarlig Per Landrø i Den norske ambassade i Reykjavik som sørget for kontakt til Frettabladit. Landrø var en hovedkontakt for Vesterålen kulturutvalg da samarbeidet med Øst-Island ble opprettet som følge av en vesterålsmarkering utvalget arrangerte i Nordens hus.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no