Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra «Mannen som elsket fugleskremselet» der Håvard Prytz er co-regissør.
Kortfilmpremerer under Latrena Magica

Under Laterna Magica neste onsdag blir det premiere på tre kortfilmer laget av tre unge vesterålinger. Det arrangeres under festivalen en egen kortfilmaften med filmer laget av unge fra regionen som satser profesjonelt på film. På programmet står «Konsert for Maria» av Torfinn Iversen, «Mannen som elsket fugleskremselet» av Håvard Prytz, begge sortlandinger og Solveig Melkeraaen fra Øksnes. I tillegtg vises en film av Elisabeth Brun som har tittelen «Aurora Sugoil - en kjærlighetshistorie». Den vises på NRK 16. november.15.11.2010 - Erik M Bugge


mixing viagra and weed

mixing weed and adderall read here
Mexico
 
  Torfinn Iversen
Torfinns film er spilt inn i Mexico siste sommer og fikk nylig et tilskudd på kr 200 000,- fra Nordnorsk filmsenter. Han har gjennom årene mottatt en rekke priser i inn og utland og er nå bosatt i Tromsø. Torfinn leverte sitt første bidrag til Katerna Magica.konkurransen som niåring. Da vant han pris for beste manus laget som en tegneserie. Senere satset han på å lage film sammen med Jarle Gundersen som bl.a.var skuespiller sammen med mange i Eidsfjorden. Filmen «Gaute på bjerget» vant flere priser og har nærmest blitt en kultfilm

Megaboys
Håvard utdanner seg innenfor film og TV i Oslo etter flere års designutdannelse ved Høgskolen på Gjøvik. «Mannen som elsket fugleskremselet» er en humoristisk studentfilm som tidligere ikke har vært vist offentlig. Håvard hadde tidligere ungdomsfirmaet KreatiVideo sammen med Sindre Brun.
 
  Solveig Melkeraaen
Mange vil huske filmen «Megaboys», en humørfylt reklamefilm for Mega som også har vært vist på kortfilmaftenen.

Festivaler og NRK
Solveig er utdannet ved høyskolen i Lillehammer og har en stor kortfilmproduksjon bak seg. En rekke av hennes filmer har vært vist på festivaler og på NRK.

Ut i naturen 16. november
Elisabeth Brun har fast jobb i NRK der hun i flere år har arbeidet med filmprosjekter. Tidligere har hun vært knyttet til kulturredaksjonen i P2. Filmen «Aurora Sugoil - en kjærlighetshistorie» bringer oss både til Japan og Svalbard. Den vises tirsdag 16. november på NRK 1 i programposten Ut i naturen.

Tilbakestrømmere
Alle tre er tilbakestrømmere. Torfinn og Håvard deltok flere år under Laterna Magica da de bodde på Sortland. De sier begge at filmsatsingen som Kultursamarbeidet i Vesterålen står bak, vakte interessen for å satse profesjonelt på film.


 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no