Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra venstre Maria Johansen - regiassistent, Erik Bugge - daglig leder, Søren Frank - sceneinstruktør, Mona Dahl - nestleder på kulturkontoret, Øystein Lindbeck - Sortland Rockeklubb, Håkon Pedersen - musiker, Ulrik Kristoffersen - Musiker, Hugo Hilde - musiker og Edvard Pettersen - musiker.
Foto: SortlandsAvisa - Gard Michalsen
Alt klart for 19. Laterna Magica
Årets Laterna Magica retter seg ikke bare mot barn og ungdom selv om de unges filmer og filmtilbud står i sentrum. Alle aldersgrupper bør kunne finne noe av interesse i programmet for disse filmdagene enten det er nattkino, kortfilmaften, filmfest, fortellerkveld eller utstillinger. Se hele programmet Klikk her


16.11.2010 - EMB


Nær rekord med innsendte filmer
47 filmer er sendt inn til årets konkurranse. Det er opp mot største anntall som er innsendt. Flest filmer har det kommet i mellomste klasse (14 – 16 år), hele 28 filmer, mens det er sendt inn 7 filmer i yngste klasse (10 – 13 år) og 12 i eldste klasse (17 – 20 år). Både frie filmgrupper som lager film på fritid og skoler fra hele Vesterålen har sendt inn film. Det er animasjonsfilmer, små actionfilmer, dokumedntarfilmer samt fiksjons- og reklamefilmer som er sendt inn.

Latteren - gråtens nære nabo
 
  Deler av festivalbandet spilte på pressekonferansen. Fra vestre Ulrik Kristoffersen, Håkon Pededrsen og Hugo Hilde. Foto Kulsam/eb
I år er HUMOR tema. Humor gjennomsyrer mye av programmet, men det betyr ikke at alt er komedie og gapskratt. Det komiske kan vekke alvoret i oss like gjerne som latteren. Humor kan gjøre at vi forstår oss selv bedre - og andre. For latteren er gråtens nære nabo. Vår evne til å le er med på å gjøre oss til mennesker.

Humorpris
Både filmvalg, utstillinger og ulike arrangementer har elementer av humor. For første gang skal det dessuten deles ut en humorpris til årets morsomste film til Laterna Magica-konkurransen.

Tre fimpremerer med tilbakestrømmere
Det blir visning av fire kortfilmer laget av fire tilbakestrømmere som satser profesjonelt på film og media. Det er Håvard Prytz som utdanner seg innen film og TV i Oslo og Torfinn Iversen som arbeider profesjonelt med film i Tromsø, begge fra Sortland. I tillegg vises nye filmer av øksnesværingene Elisabeth Brun og Solveig Melkeraaen. Elisabeth er ansatt i NRK i Tromsø og Solveig er frilanser i Oslo. På denne aftenen får trw av filmene premiere.

For alle aldersklasser
 
  Fra pressekonferansen. Foto: Kulsam/eb
Laterna Magica har utviklet seg til å bli et tilbud også til voksne selv om nærmere 2 000 skoleelever får se film i løpet av uka. I år arrangerer Museum Nord – Sortland museum en fortelleraften med humorkrydder for et mer voksent publikum. Bak en hver suksessfilm ligger det som oftest en god fortelling. Det blir også vist en klassisk norsk filmkomedie, Operasjon løvsprett av den nordnorske filmskaperen Knut Andersen.

Filmfesten
Laterna Magica har som hovedmål å gi barn og unge lyst til å lage film selv. Stimulering av kreative evner i en digital virkelighet er stikkord. I år er det sendt inn 47 filmer til konkurransen, noe som viser at filminteressen fortsatt er stor. I fjor var tallet 34. Et høydepunkt under festivalen er filmfesten i Sortland kino der priser til unge filmskapere deles ut og det vises klipp fra alle innsendte filmer. Den regionale sceneinstruktøren har ansvar for regien og samarbeider med musikklinja på Sortland videregående skole og kulturskolen.

Mange medspillere
Aktive medspillere for å få til Laterna Magica i år er kinoen i Sortland, kulturkontoret, kulturskolen, biblioteket, museet, musikklinja på videregående, hotellet, Sortland storsenter og Sortland rockeklubb. Kultursamarbeidet i Vesterålen står som hovedansvarlig for festivalen som er støttet av Film & kino, Museum Nord, Nordland fylkeskommune, Vesterålen kulturutvalg Sortland kommune.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no