Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Torfinn, Solveig og Håvard var spesielt invitert til kortfilmaftenen som har blitt tradisjon under Laterna Magica.
Stor begeistring for tilbakestrømmernes filmer

Fremsnakker Svein Spjekavik og grunnlegger av festivalen Rock mot Rus har fulgt Laterna Magica fra starten. Han var begeistret for filmene under årets kortfilmaften. Det ble vist filmer laget av filmskapere fra Vesterålen som arbeider profesjonelt med film eller er under filmutdanning. Å se hva Vesterålen kan skilte med av kvalitet på det profesjonelle filområdet er oppsiktsvekkende – sa Spjelkavik etter forestillingen.27.11.2010 - EMB


Tre premierer
 
  Kortfilmaftenen var godt besøkt med rundt 45 publikummere. Foto: Kulsam/eb
Fire filmer ble vist, tre av dem premierer. De hadde geografisk et stort spenn med opptak fra Mexico, fastlands-Norge og Svalbard. De tre unge filskaperne var Håvard Prytz og Torfinn Iversen fra Sortland og Elisabeth Brun og Solveig Melkeraaen fra Økses. Bortsett fra Håvard som er filmstudent, er de andre profesjonelt innen bransjen.

Kjærlighet
Elisabeths film, Aurora Sugoi – En kjærlighetshistorie, handlet om et nygift japansk par som setter alt inn på å oppleve nordlyset som del av en kjærlighetsseremoni. Solveig hadde kalt sin film for Livslang kjærlighet der vi møtte et par som hadde været gift i over 50 år. Vi møter et par som har vært gift i over 50 år.

Til TIFF
Mannen som elsket fugleskremselet het filmen Håvard Prytz hadde laget. Torfinn Iversen hadde nettopp avsluttet klippingen av filmen Konsert for Maria som er tatt opp i Mexico. Torfinns film er antatt til Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no