Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Hanne-Sofie Akselsen (t.v.) og Martin Wåhlberg (t.h.) besøkte Vesterålen i 2009 med støtte fra Tilbakestrøm sammen med Erik Skanke Høsøien. Denne gangen har de to med seg andre musikere. Foto: Kulsam/eb
Kr 65 000,- til tilbakestrømmere

Kultursamarbeidet i Vesterålen har fordelt kr 65 000,- til fem tilbakestrømmere. De fem er fotografen Anett Holmvik fra Andøy, danseren Thomas Aleksander Hansen fra Øksnes, billedkunstneren Marius Johansen fra Hadsel, fiolinisten Oda Gihle Hilde og cellisten Martin Wåhlberg, begge fra Sortland. En fagkomité har fordelt pengene som Kultursamarbeidet har fått tildelt fra Vesterålen utvikling.


17.12.2010 - EMB


naltrexone and naloxone difference

naloxone vs naltrexone
«The moment I said it»
 
  Thomas Aleksander Hansen skal lage en danseforestilling sammen med Åshild Pettersen og Mathias Pettersen. Copyright: Thomas Aleksander Hansen
Thomas Aleksander som er utdannet i Oslo, planlegger en danseforestilling på nyåret. Han har kalt den for «The moment I said it» og handler om en gutt som lever i «skapet» og som faller for en annen gutt. Den skal vises på Sortland og i Øksnes. De skal etter planen vises rundt 4. februar i Sortland og 6. februar i Øksnes.

Mest Mozart
Martin har fått støtte til en turné han har kalt «Mest Mozart». Han leder det nystartede ensemblet «Trondheim Barokk» der også fløytisten Hanne-Sofie Akselsen fra Sortland er med. Martin har utdannelse fra Rouen i Frankrike og fra Trondheim. En av konsertene planlegges løagt til Sommer-Melbu og ellers andre steder i Vesterålen i begynnelsen av februar.

«Possible realities»
 
  Marius Johansen med stort installasjonsprosjekt. Foto: Kulsam/eb
Marius skal lage en kunstnerisk installasjon sammen med bl.a. Asle Lauvland Pettersen. Han har kalt prosjektet for Possible realities og tar utganspunkt i naturen som språk for å utforske våre egne forestillinger. Den skal lages og vises i Nyksund og i Hadsel. Marius er utdannet i Bergen og Asle i Oslo. Installasjonen er planlagt å bli utviklet i Nyksund med mulighet for publikum å følge prosessen og i en av tankene på Norsk fiskeindustrimuseum under Sommer-Melbu.

«Bjørnen sover ikke lenger»
Anett skal vise en fotoutstilling kombinert med tekst. Den åpner til sommeren under festivalen Bjørnen sover ikke lenger som arrangeres i Bjørnskinn. Hun vil i løpet av vinteren portrettere bygda og foreta intervjuer. Utstillingen skal i tillegg til Bjørnskinn og vises i Hadsel på høsten. Hun går for tida på Oslo fotokunstskole.

Klavertrioen «ooi»
Oda har fått reisestøtte til en klavertrio hun har kalt «ooi». De planlegger en konsert på Sortland og i en annen vesterålskommune. Oda studerer for tida ved Norges musikkhøgskole. Trion kommer til Vesterålen med konserter i løpet av våren.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no