Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Marius stiller ut på Eksedisjonen

Lørdag 15. januar kl. 18:00 åpner den mangfoldige kunstneren Marius Almås Johansen utstilling i restaurant Ekspedisjonen på Sortland. Han viser fotogravyrtrykkene fra installasjonen ”Dystopia!?”. Kunstneren er oppvokst på Stokmarknes og har utdanning fra bl.a. Nordland Kunst og Filmskole (NKFS) og bachelor i grafikk fra Kunsthøyskolen i Bergen (KHiB). Marius er tilbakestrømmer og bor for tiden på Stokmarknes.


13.1.2011 - Pressemelding


 
  Foto: Rolf E. Johansen
Han viste i fjor den kritikerroste installasjonen ”Dystopia!” som var hans avgangsarbeid fra KHiB. Dette under Nyksund Ti og ved galleri Apotheket. Installasjonen bestod av flere kunstuttrykk integrert sammen; egenkomponert og selvspilt lydverk (flygel, klarinett og lydbilder fra NASA), fotogravyrplater og ”readymades” (hverdagsobjekter som er satt inn i en kunstnerisk sammenheng).

Denne gangen er det det fotogravyrtrykkene fra installasjonen ”Dystopia!?” som vises i sin helhet. Serien teller 14 trykk og har motiver hentet fra en tidligere installasjon Johansen gjorde som festivalkunstner under Nyksund Ni. Fotoene ble dokumentert av Pål Brønnlund.

Foruten serien på 14 innrammede fotogravyrtrykk vises serien også samlet i en korslignende formasjon. Dette er et personlig tankesystem basert på Johansens egen livsfilosofi. Publikum kan lese en forkortet utgave av dette under et besøk på restauranten.

Fotogravyr eller heliogravyr er en fotomekanisk reproduksjonsteknikk basert på dyptrykk. Denne teknikken er den mest kompliserte innenfor for grafikk og er en lang tålmodighetsprøvelse hvor man arbeider i et fotolaboratorium hvor både temperatur og luftfuktighet må være rett. Det er svært få i verden som behersker denne teknikken og det tar flere år å lære seg den. Johansen var en av de få spesielt interesserte som fikk muligheten til å sette seg inn i teknikken fra tidligere professor Jan Pettersson ved KHiB.

Kunstneren og Ekspedisjonen ønsker alle velkommen til åpningen førstkommende lørdag!
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no