Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
THE MOMENT I SAID IT

Den 4. og 5. februar framfører danseren Thomas Aleksander Hansen fra Øksnes forestillingen The Momant i Said It i Sortland kino og i aulaen på Myre. Det er en forestilling om homokampen i forhold til rettigheter, diskriminering, legalisering og generelt at hverdagen til homofile skal bli bedre. Med seg har han Åshild Pettersen fra Sortland og Mathias Pettersen fra Øksnes. Både Aleksander og Åshild er tilbakestrømmere som har flyttet tilbake til Vesterålen. Forestillingene vises førstkommende fredag i Sortland Kino kl 1200 og kl 1800 og lørdag på Myre kl 1500.1.2.2011


Dobbelsyn
 
Thomas Aleksander forteller - Det hele startet i januar 2010 da jeg var student ved Skolen for Samtidsdans i Oslo. Vi skulle koreografere en forestilling (solo) på minimum 30 minutter. Dette var min store mulighet til å jobbe med noe jeg alltid har hatt lyst til – homofili. Forestillingen het Societys Locker Room, men denne har jeg endret til

The Moment i Said It
Dagens samfunn lever i et dobbeltsyn mener jeg. I Norge idag er det mye mobbing og utfrysning av mennesker med homoseksuell legning. Dette er noe jeg vil bringe lys over.
Fortelle min versjon av saken, basert på min opplevelse, men også grundig research i form av intervjuer, informasjon fra bla. LLH, internet og media.

Ut av skapet
Forestillingen i seg selv handler om en gutt som lever i «skapet». Etter hvert faller han for en annen gutt, noe som er veldig skummelt, og frykten for at noen skal oppdage det er stor, men han tar steget ut av skapet. Det skjer ikke ubemerket, og marerittet til denne unge mannen starter. I form av ulike scener formidles det følelser, redsel, håp, vennskap og hat. Jeg ønsker å bruke foto/video under forestillingen.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no