Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Montasje Islandske inntrykk
Bent Aune stiller ut på Galleri Apotheket

Billedkunstneren Bent Aune fra Andenes stiller ut i Galleri Apotheket på Stokmarknes. Utstillingen som han har kalt Islandsminner – Islandsminningar, åpner lørdag 12. februar kl 12:30. Han prøver å skape et bilde av opplevelsene han hadde av Island og Øst-Island under et stipendopphold i mai. Åpent alle dager fra søndag 13. til søndag 27. februar kl 12:00 – 16:00. Mandag stengt. Utstillingen skal vises på Øst-Island til sommeren.


7.2.2011 - EMB


Der og da
 
Islandsminner består først og fremst av en serie fat laget av papir, montasjer av skisser, tegninger og akvareller. Bent forteller at utstillingen også inneholder noen «rene» fotografier. - Jeg har i mange tilfeller følt behov for å manipulere bildene enten digitalt eller ved fotomontasjer for å komme nærmere opplevelsen og følelsen jeg hadde der og da.

Ti fat
 
  «Djevelens kjøkken» Inspirert av Námafjall ved Myvatn
Han forteller at papirfatene, en serie på ti, er laget etter meksikansk tradisjon som knytter dem til golfstrømmetaforen og har fått tittelen «Heittur Pottur». De er alle inspirert av opplevelsen ved «Djevelens kjøkken», Námafjall i området Mývatn. - Etter å ha kjørt flere mil gjennom en steinørken, et merkelig og fantastisk landskap, kom jeg fram til et sted hvor det dampet, sydet og kokte og luktet sterkt av svovel, et landskap som pekte tilbake mot jordas opprinnelse og var en sterk opplevelse, ikke minst en sterk fargeopplevelse.

Vulkansk aske
Bent var på Island da Europa var sterkt preget av islandsk aske. Han så utbruddet fra Eyjafjallajökull fra fly og aske fra dette utbruddet er også innslag i alle ti fatene som en del av dekoren.

Resultat av samarbeid
Utstillingen består av vel 50 arbeider og inngår i Kreativ uke. Hadsel kulturkontor og Galleri Apotheket er ansvarlige for utstillingen. Stipendoppholdet som har lagt grunnlaget for Islandsminner, er resultat av kulturavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. Bl.a. stiller kommunen Fjardabyggd et lite restaurert hus, «Jensen husit» i byen Eskifjord gratis til rådighet for kunstnere og kulturarbeidere fra Vesterålen. 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no