Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Ut mot Neskaupstadur. Foto: Pétur Sörensson
Søker billedkunstner

Kultursamarbeidet i Vesterålen søker en billedkunstner på mellom 20 og 35 år som kan delta i det internasjonale kunstprosjektet The Edge of the Imagination på Island. Det skal lages en kunstnerisk installasjon i byen Neskaupstadur med tre kunstnere fra Donegal i Irland, Vesterålen og Øst-Island. Dette er del av det internasjonale prosjektet EDGES: Three Sides of the Same Sea. Arbeidet starter med en to-dagers ideworkshop i slutten av april. Etter en ny arbeidsøkt blir installasjonen avduket i begynnelsen av juni. Søknadsfrist er 11. mars. Se engelsk utlysning klikk her og søkerinformasjon på norsk klikk her.18.2.2011 - EMB


acquistare cialis 5 mg

cialis generico
Edge som metafor
 
Vesterålen kulturutvalg, Donegal County Council og Øst-Island kulturråd gjennomfører EDGES sammen med tre kulturhistoriske museer. Planleggingen begynte for ett år siden og det er gjennomført en forestilling i Irland og i Vesterålen med vekt på musikk og dans. Alle har metaforen ”edge – kant” som inspirasjonskilde. Se fra Irland og fra Vesterålen.

Lokal kulturhistorie i en global ramme
Sentralt i prosjektet står samspillet mellom lokal kulturhistorie og samtidskunst. Arrangørene på Island skriver. - Det islandske prosjektet vil bli en kunstnerisk installasjon som bygger på den rike folkelivstradisjonen i alle de tre regionene, men først og fremst på fortellinger om de underjordiske på Island. Kunstverket skal bli et slags museum om den skjulte verden med samtidskunstneriske uttrykk og gjenstander fra den virkelige verden. Dette vil gi oss muligheten til å se på våre liv og vår historie gjennom nye briller i kombinasjon med fortellinger, eventyr og kanskje gjenstander fra Donegal og Vesterålen.

 
  Halldóra Malín er skuespiller og regissør og utdannet ved teaterhøgskonen i Reykjavik. Hun har deltatt i en rekke eksperimenterende forestillinger. Foto: Kulsam
Vi ønsker i fellesskap å lage et spennende kunstnerisk sted i kystbyen Neskaupstadur både for fastboende og tilreisende. Det skal skapes et verk som setter lokal kulturhistorie og samtidskunst i de tre regionene inn i en global ramme.

Halldóra Malín Pétrusdóttir
Kunstnerisk ansvarlig for prosjektet er scenekunstneren Halldóra Malín Pétrusdóttir som er utdannet fra teaterhøgskolen i Reykjavik og nå frilanser med flere suksessforestillinger bak seg. Hun har tidligere arbeidet sammen med vesterålskunstnerne Maja Bugge, Katrine M. E. Strøm og Asle Lauvland Pettersen. Samarbeidet munnet ut i en forestilling i Vesterålen og en i Øst-Island.

Kulturråd og museum
Hovedansvarlig for gjennomføringen sammen med Halldóra er Øst-Island kulturråd og Øst-Island museum med henholdsvis daglig leder Signý Ormarsdóttir og konservator Elfa Hlín Pétrusdóttir som sentrale samarbeidspartnere.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no