Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Bent forteller om stipendoppholdet på Island og om teknikkene han har brukt. I bakgrunnen fire av ti fat av håndlaget papir og vulkansk aske.
Aunes «Islandsminningar» fram til 6. mars

Bent Aunes utstilling med bilder fra Island skal stå i Galleri Apotheket en ekstra uke. Utstillingen han har kalt «Islandsminningar» er åpen til og med søndag 6. mars. Den har vakt stor begeistring og vært godt besøkt. Salget går også bra forteller Sylvelin Sandvik i Galleri Apotheket til Kultursamarbeidet i Vesterålen. Den viser nye sider ved Bent Aune. Her er fototeknikker, tegninger, akvareller og ikke minst ti helt spesielle fat av håndlaget papir etter meksikansk tradisjon. I papirmassen har han blandet inn aske fra vulkanen Eyjafjallajökull.


2.3.2011 - EMB


Suksess
 
  Utstillingsåpningen var svært godt besøkt. Foto: Silje Nilsen
Åpningen av utstillingen den 19. februar var en suksess med rundt sytti besøkende. Han fikk blomster fra Hadsel kommune, Vesterålen kulturutvalg og Andøy kunstforening. Han fortalte selv hvordan han hadde blitt inspirert av det islandske landskap og bebyggelse. Bent hadde i vår et reise- og arbeidsstipend til Øst-Island som Vesterålen kulturutvalg samarbeider med.


Montasjer
 
  Bildene i forskjellige fototeknikker vakke stor begeistring. Foto: Silje Nilsen
Islandsminningar består av bilder laget i ulike teknikker. Den inneholder også noen «rene» fotografier. - Jeg har i mange tilfeller følt behov for å manipulere bildene enten digitalt eller ved fotomontasjer for å komme nærmere opplevelsen og følelsen jeg hadde der og da.

I djevelens kjøkken
Han fortalte videre at papirfatene var laget etter meksikansk tradisjon. De er alle inspirert av opplevelsen ved «Djevelens kjøkken», Námafjall i området Mývatn. - Etter å ha kjørt flere mil gjennom en steinørken, et merkelig og fantastisk landskap, kom jeg fram til et sted hvor det dampet, sydet og kokte og luktet sterkt av svovel, et landskap som pekte tilbake mot jordas opprinnelse og var en sterk opplevelse, ikke minst en sterk fargeopplevelse.

Vulkansk aske
Bent var på Island da Europa var sterkt preget av islandsk aske. Han så utbruddet fra Eyjafjallajökull fra fly og aske fra dette utbruddet er også innslag i alle ti fatene som en del av dekoren.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no