Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Vesterålskunstner tatt ut til internasjonalt prosjekt

Tekstilkunstneren Anja Veronica Hansen fra Sortland er tatt ut til å delta i kunstprosjektet The Edge of the Imagination sammen med to kunstnere fra Donegal i Irland og Øst-Island. De skal sammen skape en kunstnerisk installasjon, et slags museum for den skjulte verden. Avdukingen skjer i begynnelsen av juni i byen Neskaupstadur på Øst-Island.


28.3.2011 - EMB


zofran and pregnancy morning sickness

zofran and pregnancy birth defects click
Anja Veronica
 
Anja er registrert som tilbakestrømmer og flyttet i fjor tilbake til Vesterålen etter endt utdanning. Hun har en bachelorgrad fra Kunsthøgskolen i Bergen og har etablert firmaet Anjavero der hun driver sitt eget tekstiltrykkeri i Kunstnerhuset på Sortland.

Alle godt kvalifisert
Den islandske komitéen fikk fire søknader til behandling fra Vesterålen. Valget var vanskelig - forteller Signý Ormarsdóttir som er daglig leder for Øst-Island kulturråd. - Alle hadde gode søknader og var godt kvalifisert. Kunstnerisk ansvarlig for The Edge of the Imagination er scenekunstner Halldora Hlín Pétrusdóttir som tidligere har opptrådt i Vesterålen.

EDGES: Three Sides of the Same Sea
The Edge of the Imagination er den islandske delen av det internasjonale prosjektet EDGES: Three Sides of the Same Sea som bl.a. Vesterålen kulturutvalg står bak.
Planleggingen startet for vel ett år siden. Det ble gjennomført en forestilling i Irland i fjor sommer og i Vesterålen sist høst med vekt på henholdsvis musikk og dans. Den norske hadde tittelen The Edge of the Pier – Kaikanten og ble spilt på Neptun-kaia på Melbu.

Golfstrømtriangelet
Mellom Donegal i det nordvestlige Irland, Vesterålen og Øst-Island er det fra 2007 etablert et kulturelt triangel som har fått navnet Golfstrømtriangelet der disse tre ytterkantene, langt fra egne hovedsteder, samarbeider. Tidligere er det gjennomført en kunstworkshop i Irland med deltakere fra alle tre regioner. The Edge of the Imagination er den fjerde fellessatsingen. En grunnleggende tanke er gjennom samtidskunst å sette lokal kulturhistorie inn i en internasjonal ramme.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no