Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Suksess for Asle og Marius på internasjonal kunstfilmfestival

Kunstnerne Asle Lauvland Pettersen og Marius Almås Johansen fra Stokmarknes har besøkt den internasjonale kunstfilmfestivalen 700.IS Reindýrland. Invitasjonen var ledd i kulturavtalen mellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd. De var invitert for å skape en interaktiv videoinstallasjon i et nedlagt svømmebasseng ved Eidar Artcenter. Festivalen ble åpnet av den islandske kulturministeren.


31.3.2011 - EMB


Interaktiv meditasjonslounge
 
  Asle L. Pettersen, kultursjef Signý Ormarsdóttir, festivalsjef Kristín Scheving, Islands kulturminister Katrín Jakobsdóttir og Marius Almås Johansen. Foto: Ditte Knus Tönnesen
Installasjonen kan sies å være en interaktiv meditasjonslounge som benytter seg av binurale lydfrekvenser og interaktiv sensorstyring for utvikling og fremdrift i video bildet - forteller Asle. Asle, to tilbakestrømmere fra Vesteråen og tre fra Øst-Island framførte i 2005 forestillingen Kanten er den nye midten i samme tomme svømmebasseng.

Asle gjesteforeleser og Marius på islandsk riks-TV
Kunstverket skapte stor interesse blant publikum, festivaldeltagere og media. På bakgrunn av utstillingen er Asle blitt invitert som gjesteforeleser til Kunstakademiet i Reykjavik og Marius ble intervjuet i beste sendetid på Islandsk TV.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no