Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Fra Venstre medieelev Erik Treiman, prosjektleder Kolbjørn H. Larssen, medielærer Henrik Falck Da Silva, pedagogisk leder Gunhild Navjord, Hadsel vgs, studierektor Åse Jakobsen, Hadsael vgs. Foto Kulsam
Nettsted www.laternafilm.no for filmskapende vesterålsungdom

Nettstedet www.laternafilm.no har åpnet. Det er en hjemmeside som skal fungere som et digitalt filmverksted for ungdom fra Vesterålen. Her er det mulig å få hjelp og tips fra eksperter til spørsmål rundt for eks lyd, lys, manus og regi av en liten spillefilm. Profesjonelle filmskapere fra Vesterålen og vesterålinger som arbeider for TV er presentert. Det samme gjelder informasjon om filmkurs. Du kan gå inn og se vinnerfilmer fra Laterna Magica og andre filmer. Nettstedet inngår i prosjektet Filmfokus Vesterålen som Vesterålen kulturutvalg og linja Medier og kommunikasjon samarbeider om. Bjørn Sundquist er prosjektets berskytter.


11.4.2011 - EMB


Kolbjørn H. Larssen
 
  Kolbjørn til vestre orienterer om bruk av www.filmfokus.no Foto: Kulsam
www.laternafilm.no ble presentert for media på en pressekonferanse. Prosjektleder Kolbjørn H. Larssen som er tilbakestrømmer, viste først en film han hadde laget sammen med andre ungdommer gjennom ungdomsfirmaet Black Out Video for 17 – 18 år siden. Den het Steingal og hadde unge Sivert Høyem i en av hovedrollene. Kolbjørn har senere arbeidet for TV2 i Bodø, men flyttet tilbake for snart to år siden. Han har en sentral rolle i Filmfokus Vesterålen siden han også er lærer ved skolen. Både studierektor Åse Jakobsen og daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen sa seg svært fornøyd med dette fellesløftet for film.

Bjørn Sundquist prosjektets beskytter
 
  Bjørn Sundquist - prosjektets beskytter.
Bjørn Sundquist er prosjektets beskytter. Han er Norges mest brukte filmskuespiller og har norgesrekord i antall Amanda-priser. Etter hvert vil Kolbjørn intervjue han og en hilsen blirlagt ut på nettet. Bjørn er også invitert til årets Laterna Magica i slutten av november.

Facebook, Youtube og Twitter
Kolbjørn forteller at nettsidene er knyttet til Facebook, Youtube og Twitter. På denne måten vil sidene fungere som et bindeledd mellom filmskapende unge i hele Vesterålen. Han skal selv i løpet av våren ha filmkurs for ungdom i Ungdommens mediehus på Stokmarknes.

Stor filminteresse
I fjor var det over 40 som leverte film til Laterna Magica og rundt 150 var involvert. Vi regner med enda større pågang i år – forteller Erik Bugge i Vesterålen kulturutvalg. Laterna Magica markerer 20 år denne høsten og en rekke filmkurs er i gang gjennom Den kulturelle skolesekken i Nordland. En av de som leverte sitt første bidrag til Laterna Magica som 12-åring, Torfinn Iversen og i dag arbeider profesjonelt med film, holder kurs for alle 9. klassinger i Vesterålen.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no