Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Tekstilkunstneren Anja Veronica Hansen i Neskaupstdir sammen med kunstnere fra Island og Irland. Regionmuseet Minjasfn Austurlands organiserer arbeidet med installasjonen The Edge of the Imagination.
Anja møter de underjordiske på Island

Tekstilkunstneren Anja Veronica Hansen fra Sortland kom nylig tilbake fra Øst-Island. Hun deltar i det internasjonale prosjektet The Edge of the Imagination – Kanten av fantasien. En gruppe skapende kunstnere fra Donegal i det nordvestlige Irland, Vesterålen og Øst-Island har vært samlet for å planlegge en stor installasjon i byen Neskaupstadir. Regionmuseet Minjasafn Austurlands organiserer arbeidet. Installasjonen avdukes den 4. juni. Anja er tilbakeflyttet tilbakestrømmer.


13.5.2011 - EMB


De underjordiske
 
  De tre visuelle kunstnerne som samarbeider. Fra venstre Maria Mc kenney fra Irland, skulptør og Anja Veronica Hansen fra Sortland og Hlin Davidsdorrir fra Island. Hun jobber med animasjon.
Sammen skal de tre kunstnerne skape et museum eller rom som formidler det å være menneske på godt og vondt, slik man kan forestille seg at de underjordiske oppfatter det. De tar utgangspunkt i utvalgte gamle museumsobjekter fra de tre regionene og vil forsøker å se på alternative betydninger og bruksområder av disse.

Regine Normann
Alle tre kunstnere vil tilnærme seg hverandres medier, men være forankret i sin egen kultur og det den gjenspeiler. Anja tar utgangspunkt i sagnet av Regine Normann om Havmannens sønn og forestiller seg en annen slutt på historien. Hun vil bruke
 
  Elfa Hlin Petrusdottir argumenteter ivrig. Hun er er daglig leder for Minjasafn Austurlands som er regionmuseum for Øst-Island. EDGES: Three Sides of the Same Sea som The Edge of the Imagin ation er del av, utforsker muligheten som ligger i å knytte museum og samtidskunst sammen. Ser mannen med kikkerten etter alvene?
et vaskebrett, en kiste, en rekke tekstiler og et gammelt vaffeljern.

Sporene av magi
Anja stiller spørsmålet: - Er vi så travle i dag at vi ikke lenger legger merke til sporene av magi som ligger gjemt i naturen og omgivelsene våre? Hun fortsetter: - Denne installasjonen reflekterer over slike spørsmål og tar utgangspunkt i de underjordiskes fasinasjon av våre daglige rutiner og hjelpemidler. I deres besettelse av vår verden gjenspeiles også de underjordiskes frykt for å bli glemt og dermed forsvinne.

EDGES
Dette er det tredje kunstneriske prosjektet som Donegal, Vesterålen og Øst-Island har samarbeidet om. Samlet har de kalt denne satsingen for EDGES: Three Sides of the Same Sea. «Edge eller «kant» er en gjennomgående metafor. EDGES utforsker på ulike måter hvordan lokal kulturhistorie kan formidles gjennom samtidskunst innefor en internasjonal ramme.

Først ute var forestillingen The Edge of the Sea i Donegal om munkene som på 500-tallet dro over havet til Øst-Island. Sentralt sto poesi og musikk. Vesterålens forestilling gikk av stabelen på Neptunkaia og var knyttet til kaikanten, The Edge of the Pier med dans som et sentralt element.

Tilbakestrømmer
Anja er registrert som tilbakestrømmer og flyttet i fjor tilbake til Vesterålen etter endt utdanning. Hun har en bachelorgrad fra Kunsthøgskolen i Bergen og har etablert firmaet Anjavero der hun driver sitt eget tekstiltrykkeri i Kunstnerhuset på Sortland.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no