Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Oda Gihle Hilde, Ole Christian Haagenrud og Ivan Valentin H. Roald
Suksess for Trio Valentin på Melbu
Trio Valentin hadde stor suksess med konsert i Melbu Hovegård i går. Oda Gihle Hilde (fiolin) som er tilbakestrømmer, er her sammen med to av sine medstudenter på Musikkhøgskolen i Oslo, Ivan Valentin Roald (cello) og Ole Christian Haagenrud (klaver). Dette var samspill av høy klasse. Begeistringen hos publikum var stor. Den vakre stuen i hovedgården med det gamle Steinwayflygelet skape en fin ramme. Arrangør var Nordland Akademi.


13.5.2011 - EMB


Begavet emsemble
 
  Oda spiller den vakre sonate av Cesar Francks sonate for fiolin og klaver. Hun fortalte før framføringen at hun opplevde de fire satsene som fire livsfaser av menneskelivet.

Den unge kvartetten har allerede gjort seg bemerket. De har spilt for internasjonalt anerkjente lærere, bl.a. Lars Anders Tomter, Leif Ove Andsnes og Andrew Manze. Trio Valentin vant i vinter Norges Musikkhøgskoles kammermusikkonkurranse. Etter konkurransen fikk de strålende tilbakemeldinger, og ble av juryen beskrevet som ett av de mest begavede kammerensemblene i Norge.

Mer kammermusikk
Trioen framførte Johannes Brahms' klavertrio i C-dur, fra Ravels klavertrio og Cesar Francks sonate for fiolin og klaver. Dagen etter hadde de scenekonsert i Sortland kino etter å ha spilt på musikklinja for lærerer og elever. Oda gikk for tre år siden ut fra denne linja som har utdannet en rekke unge som i dag enten studerer musikk eller arbeider profesjonelt som musikere.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no