Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Marius Pettersen, Anders, Alexander Eriksen, Straume og og Karoline Ellingsen, Myre tar opptak under kurset med Kolbjørn. Foto: Kolbjørn H. Larssen
Kursfilmer til Laterna Magica

Nylig ble det arrangert filmkurs i Ungdommens Mediehus på Stokmarknes med medielærer Kolbjørn Hoseth Larssen som instruktør. Kurset inngår i prosjektet «Filmfokus Vesterålen» som Vesterålen regionråd og Hadsel vgs står bak. Ni unge fra Andøy, Bø, Hadsel og Sortland deltok. Kurset var vellykket og på lørdag møtes de igjen til kursdag nr 2. De har i mellomtiden arbeidet med film som skal redigeres ferdig under kurset.


18.5.2011 - EMB


Fra idé til ferdig film
 
  Alle kursdeltakerne samlet utenfor Ungdommen Mediehus. Foto: Kolbjørn H. Larssen
På første kursdag fikk deltakerne lære om filmproduksjon fra idé til ferdig film. De gikk gjennom utvikling av filmideer, synopsis, manus og storyboard. I tillegg fikk deltakerne innføring i bruk av speilreflekskamera til filmproduksjon. Her ble det fokusert på utsnitt, perspektiv og bildekomposisjon. Under produksjonen heime har de unge kontakt med hverandre på nett selv om de bor langt fra hverandre. De kan også be om råd fra eksperter ved å gå inn på nettstedet www.laternafilm.no Åpne kopling.

Til Laterna Magica
Deltakerne er delt opp i grupper, og er allerede i gang med produksjon av tre kortfilmer. Disse skal redigeres og lydlegges på neste kurs. De unge filmskaperne ser entusiastisk fram til å kunne sende inn sin første film til årets Laterna Magica som er den 20. i rekken.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no