Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Bent Aune på sortlandskaia med kasser fylt av Islandsminner på vei til Reykjavik med Eimskip. Foto: Kulsam
Bent Aune stiller ut på Island

Førstkommende fredag åpner Bent Aunes utstilling Islandsminningar eller på norsk - Islandsminner i Eskifjord på Øst-Island. Leder av Vesterålen regionråd Jonni H. Solsvik er spesielt invitert av Øst-Island kulturråd og Fjadabyggd kommune for å åpne utstillingen. Den har tidligere vært vist i Galleri Apotheket på Stokmarknes og er ett av mange synlige resultater av kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island.


30.5.2011 - EMB


kefloridina suspension

kefloridina forte perros avonotakaronetwork.co.nz
Med Eiskip
 
  Kassene bæres inn i utstillingslokalet i Eskifjord. Museumsdirektør Pétur Sørensen sammen med Eimskips befrakter. Foto: Hildegunnur Jörunsdóttir
For to uker siden ble Aunes utstilling lastet om bord i en av Eimskips fraktbåter på Sortland. Reisen gikk via England til Reykjavik og videre til den lille byen Eskifjord som ligger i en av fjordarmene sørøst på Island.

Resultat av stipend
For ett år siden hadde Bent Aune et reise- og arbeidsstipend til Eskifjord fra Vesterålen kulturutvalg. I februar ble det kunstneriske resultatet av oppholdet vist på Galleri Apotheket. Utstillingen ble svært godt mottatt og består av en serie fat laget av papirmasse, montasjer av skisser, tegninger og akvareller.

Norskar rætur
 
  Anja Vesronica Hansen deltar i arbeidet med den kunstneriske installasjonen The Edge of the Imagination som avdukes i Neskaupstadir på lørdag. Hun har arbeidet sammen med kunstnere fra Øst-Island og Donegal i Irland. Installasjonen er det siste av tre større samarbeidsprosjekter mellom Donegal, Vesterålen og Øst-Island.
Åpningen av utstillingen inngår i en markering som Øst-Island kulturråd har kalt Norskar rætur – Norske røtter. Det er del av Sjømannsdagene som hvert år feires på Island. I løpet av samme helg blir den kunstneriske installasjonen The Edge of the Imagination - Kanten av fantasien åpnet, der blant annet kunstneren Anja Veronica Hansen fra Sortland deltar. Installasjonen bygger på kulturhistorisk stoff fra Donegal, Vesterålen og Øst-Island. Ett av korene i Fjardabyggd skal framføre folketoner fra Vesterålen. 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no