Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Regionrådsleder Jonni Solsvik åpner Bent Aunes utstilling i Eskifjord. Foto: Kulsam
Bent har suksess i Eskifjord

Sist fredag åpnet Bent Aunes kunstutstilling Islandsminningar i Eskifjord på Øst-Island. Rundt seksti mennesker var til stede. Førstesekretær Silje Arnekleiv ved Norges ambassade i Reykjavik representerte norske myndigheter. Jonni Solsvik var spesielt invitert av Fjardabyggd kommune og Øst-Island kulturråd til å åpne utstillingen.


6.6.2011 - EMB 
  Bent Aune viser utstillingen til førstesekretær Silje Arnekleiv ved den norske ambassaden i Reykjavik, Foto: Kulsam
Islandsminningar er resultatet av kultursamarbeidet som i over fem år har utviklet seg mellom Vesterålen og Øst-Island. Solsvik betonet i åpningstalen den betydningen kunstneriske uttrykk har for distrikter som ligger i landenes ytterkanter langt fra Oslo og Reykjavik. – Kunstnerne kan gjennom sitt språk og sine fortellinger styrke stedenes identitet og gi oss fremtidstanker. Derfor er kunst og kultur viktig.

Stor begeistring
Bent Aune hadde for et år siden et reise- og arbeidsstipend til Øst-Island fra Vesterålen kulturutvalg.
 
  Ved utstillingslokalet var det norsk flagg. Foto: Kulsam
Fjardabyggd kommune var vertskap og stilte et eldre trehus til disposisjon for oppholdet. Gjennom akvareller, fotomontasjer, malerier og fat av papirmasse formidler han sine inntrykk på en måte som vakte stor begeistring hos islendingene.

Ut juni
Utstillingen vil være åpen hele juni i Eskifjord før den fraktes med Eimskip tilbake til Sortland havn. Den ble første gang vist på Galleri Apotheket på Stokmarknes i februar. Planen er at den også skal vises i Andøy.

 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no