Foto: Fernando Ugarte
Du er her: Hovedside - Nyheter
Brosjyren som er utgitt av Kultursamarbeidet i Vesterålen, ble presentert i Anja Veronica Hansen tekstilverksted i Kunstnerhuset på Sortland. Fra venstre Margrethe Berntsen som har hatt ansvar for innsamling av informasjon, Anja Veronica Hansen som er tilbakeflyttet tilbakestrømmer, presenteres for første gang og smykkekunstner Ingrid Larssen som har redigert billeder i brosjyren. Foto: Kulsam
Kunstbrosjyren lansert

Årets brosjyre, Kunst i Vesterålen er klar for turistsesongen. Den presenterer 22 kunstnere fra hele regionen. I år er 66 verksteder, gallerier, skulpturer og kunstneriske installasjoner presentert og merket av på et kart. Brosjyren er utgitt på norsk og engelsk og er å finne på turistinformasjonene, mange av overnattingsbedriftene, museene og i galleriene. Se hele brosjyren.


15.6.2011 - EMB


To har flyttet tilbake
 
  Kunst i Vesterålen utgis på norsk og engelsk.
Siden fjorårets brosjyre kom ut, har to kunstnere flyttet tilbake til Vesterålen. Det er tekstilkunster Anja Veronica Hansen som er tilbakestrømmer og flyttet tilbake for et år siden. Hun har etablert seg i Kunstnerhuset på Sortland og smykkekunstner Silvia Rehnlund som har åpnet smykkeverksted på Kalsnes i Hadsel. Også nye utstillingssteder er med.

To formål
Brosjyren som årlig utgis av Kultursamarbeidet i Vesterålen, har to formål. Den skal markedsføre profesjonelle kunstnere bosatt i regionen og gi kunstinteresserte tilreisende og fastboende oversikt hvor de kan besøke steder der de kan oppleve kunst. Mye av dette finnes i det offentlige rom, slik som de åtte utsmykkede trafokioskene, skulpturer bl.a. innenfor Skulpturlandskap Nordland og de fire RÆK-installasjonene. Alt er spredt ut over hele området. Vesterålen er kanskje en kunstreise verdt.
 
Søk: Søk kun i overskrift

 
 
 
Søk:
Søk kun i overskrift


 
 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Fernando Ugarte • 2002-2019 © Systems by NorNet.no